Cum scapi de toxinele acumulate în plămâni după ce te-ai lăsat de fumat: metode naturiste explicate de specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fumatul este responsabil de milioane de decese în întreaga lume. Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii indică anual aproape 6 milioane de victime ale acestui viciu. Din păcate, mulţi dintre cei care încep să fumeze nu mai pot renunţa, oricât s-ar strădui. Alţii, cu voinţă mai puternică, reuşesc să scape de viciu. Urmele fumului de ţigară rămân, însă, în plămâni o lungă perioadă de timp.

Există totuşi câteva metode la îndemână pentru fumători pentru a-şi „curăţa” plămânii, potrivit site-ului curademiere.ro.

Băile de toxifiere reprezintă una dintre aceste metode. Fumul de ţigară conţine peste 4.000 de elemente chimice. Pentru ca o parte din ele să fie eliminate din organism, sunt recomandate băile cu rozmarin. Infuzează o mână de rozmarin în 3-4 litri de apă fierbinte, timp de 10 minute. Varsă apoi infuzia cu rozmarin în cadă şi stai în apă minimum 15 minute.

O altă modalitate constă în consumul ceaiurilor depurative. Bea în fiecare zi două căni dintr-un ceai depurativ, preparat de farmacist. Amestecul care protejează plămânii este compus din rozmarin detoxifiant, nalbă de pădure, sparanghel şi păpădie. Nalba ajută organismul să producă mucusul protector al nasului şi bronhiilor, sparanghelul drenează toxinele prin bilă şi ficat, iar păpădia drenează substanţele poluante şi favorizează diureza.

Organismul trebuie remineralizat. Urzica este o plantă ce conţine peste 200 de substanţe diferite, printre care oligoelemente şi minerale ce curăţă şi remineralizează organismul. Pentru fumători sunt indicate atât ceaiurile şi preparatele din urzici, dar şi suplimentele alimentare cu această plantă. Un bun energizant, care compensează efectele demineralizante ale tutunului, este, de asemenea, spirulina.

Curcuma este un condiment care previne apariţia cancerului la plămâni. Acest antioxidant natural favorizează autodistrugerea celulelor canceroase – apoptoza. Curcuma poate fi folosită pentru condimentarea mâncării sau poate fi luată din suplimentele alimentare care o conţin, respectând însă indicaţiile fabricantului. Cele mai eficiente sunt suplimentele cu curcumă care conţin şi piperină.

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos este o condiţie esenţială pentru regenerarea plămânilor. Medicii recomandă cât mai multă mişcare în aer liber, nepoluat. „Plimbările în zone de munte sau în climat marin ajută foarte mult la eliminarea substanţelor toxice din interiorul plămânilor. De asemenea, salinele au un efect benefic”, spune medicul Andreia Gavrilescu, directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite