Brăila

articolul anterior articolul urmator

„Departe de tentaţia drogurilor”, proiect pus în practică în şcolile de la Brăila

0
2 Nov 2010 16:03:30
Autor: adevarul
STOP fumatului!
STOP fumatului!

Peste 200 de copii de clasele V - VIII, de la Şcoala „Nedelcu Chercea" din Brăila vor beneficia, în acest an şcolar, de consiliere privind efectele consumului de tutun şi alcool

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila pregăteşte derularea unui proiect de prevenire a consumului de alcool şi tutun în rândul elevilor de gimnaziu. Este vorba despre un proiect mai vechi „Departe de tentaţia drogurilor", care a fost derulat în anul şcolar 2009 - 2010 în parteneriat cu şcolile „George Coşbuc" şi „Anton Pann", iar pe parcursul acestui an şcolar va fi desfăşurat în colaborare cu Şcoala „Nedelcu Chercea".

Acordul de colaborare a fost semnat la sfârşitul lunii octombrie, iar prima activitate urmează să aibă loc joi. Acţiunile se vor derula în cadrul orelor de dirigenţie şi vor consta în discuţii cu elevii. Copiii vor fi consiliaţi cu privire la riscurile de orice fel al consumului de droguri

„Vom vorbi despre efectele consumului de tutun şi alcool din mai multe puncte de vedere: medical, social, financiar. Proiectul se adresează copiilor din clasele V - VIII şi are ca scop prevenirea consumului de tutun şi alcool, dar vom vorbi şi despre droguri sau plante etnobotanice în cazul în care vor exista întrebări" a declarat Nicoleta Codrescu, inspector de specialitate pe probleme de educaţie/învăţământ în cadrul Centrului Antidrog Brăila.


Peste 200 de elevi de la Şcoala „Nedelcu Chercea" urmează să beneficieze de acest proiect. Directorul adjunct al unităţii, prof. Adrian Gavrilă este de părere că „ideea acestei acţiuni este benefică pentru copii, însă după derularea primei activităţi vom vedea într-adevăr cât de folositor este proiectul."

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările