Brăila

articolul anterior articolul urmator

Exclusiv: Mărturie de violator: „I-am spus că-l voi omorî, că am mai făcut puşcărie!”

0
3 Jun 2010 08:36:17
Autor: adevarul

Este declaraţia criminalului-violator Ilie Maier, individul care a ucis o bătrână, apoi a batjocorit un copil. Criminalul Maier, cel care a violat şi ucis cu securea o bătrână, fiind liberat pentru bună purtare, povesteşte cum l-a siluit pe Marius. Psihologul spune nu merită clemenţă.

Ilie Maier, 36 de ani, individul care a nenorocit un băieţel de zece ani - copilul familiei care-şi făcuse milă de el şi i-a dat de mâncare -, va rămâne după gratii.

„A primit mandat de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile, pentru viol asupra minorului, în condiţiile în care este şi recidivist. Maier a fost liberat condiţionat anul trecut, după ce a violat şi a ucis o bătrână", ne-a declarat procurorul Marinela Coşniţă, purtător de cuvânt al Parchetului.

Perfecţionat la puşcărie

„Am fost arestat în 1993 şi condamnat la 21 de ani de puşcărie, pentru omor deosebit de grav. Am violat-o pe Paraschiva Vocea, de 61 de ani, după care am omorât-o cu mai multe lovituri de secure. În iunie 2009, după 16 ani şi patru luni, am fost liberat şi m-am stabilit în comuna Traian", povesteşte Maier, originar din Vrancea. De atunci, individul a mai dat două furturi.

Pe 30 mai, Petrică Turcu i-a oferit 50 de lei, ca să-i prăşească via. Bărbatul era însoţit de băieţelul de 10 ani, Marius. Puşcăriaşul a primit 10 lei avans şi s-a dus la câmp. După o oră, n-a mai avut chef de muncă.

La ora 12.00, Marius a venit la câmp, să-i aducă lui Maier de mâncare. „Mă aflam sub un nuc şi i-am făcut semn să vină. M-am apucat de mâncat, am fumat şi o ţigară. În acest timp, copilul se juca în jurul meu. L-am prins de mână, ca să-l împiedic să plece, apoi i-am spus: «vreau să te regulez în fund»".

„Va râde lumea de el"

Nici plânsetele copilului, nici împotrivirile nu l-au împiedicat să-şi ducă la bun sfârşit poftele animalice: „I-am spus că dacă nu este de acord, o să-l omor, că am mai făcut puşcărie. După ce am terminat, i-am zis să nu spună nimănui ce s-a-ntâmplat, că va râde lumea de el. I-am zis că-l voi omorî".

Băieţelul şi-a luat însă inima în dinţi şi, ajuns acasă, a povestit familiei ce i s-a-ntâmplat. Agresorul a stat ascuns într-o clădire dezafectată, până să fie prins de poliţişti.

„Acest individ a fost în penitenciar, dar, cum «năravul din fire nu are leac», nu numai că n-a fost reeducat, dar şi-a perfecţionat metodele. Faţă de astfel de oameni nu cred că mai putem avea clemenţă. Să ne gândim la trauma morală trăită de victima acestui recidivist periculos. În locul băieţelului, putea fi oricare alt copil, poate chiar copilul nostru" - psiholog Marian Taifas.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările