Brăila

articolul anterior articolul urmator

Exclusiv: Românul cu cele mai multe identităţi, supranumit şi Agentul 007, a fost condamnat să stea după gratii cinci ani şi şase luni!

0
1 Feb 2011 10:21:05
Autor: adevarul
Radu Turlacu
Radu Turlacu

Radu Turlacu, zis "Vampirică", din Braşov, a primit cinci ani şi şase luni de închisoare pentru că a falsificat zeci de acte. Anchetat şi trimis în judecată pentru fals în înscrisuri, uz de fals, înşelăciune şi furt, braşoveanul de 31 de ani a reuşit să fabric 44 de identităţi. A fost capturat în incinta Carrefour.

După un an şi două luni de la arestare, Radu Turlacu a fost condamnat pentru patru capete de acuzare, el fiind silit să plătească despăgubiri de peste 26.000 de lei.
"Inculpatul va executa o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare. I se va deduce din respectiva pedeapsă perioada reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu data de 17 octombrie 2009. Turlacu va plăti, totodată, despăgubiri către zece părţi vătămate", a precizat vicepreşedintele Judecătoriei Brăila, Ciprian Butnaru, purtător de cuvânt.


Încă din luna aprilie 2008, "Vampirică", as într-ale calculatorului, s-a decis să falsifice cărţi de identitate pe care mai apoi să le folosească la încheierea unor contracte de achiziţie bunuri.


A făcut rost de hârtie fotografică şi folie de plastic şi, cu ajutorul unui laptop, a luat de pe Internet programul "Photo Shop", cu ajutorul căruia a prelucrat propria carte de identitate (original), confecţionând apoi nu una-două, ci 43 de acte de identitate false, cu tot atâtea nume inventate.

Brăila, capăt de linie

"Inculpatul a introdus în calculator date ale unor persoane fictive, printa falsurile pe hârtie foto, după care plastifia la cald, cu un fier de călcat şi secţiona cu un cutter dimensiunea reală, obţinând, în final, cărţi de identitate noi", a precizat procurorul Iuliana Mircea, care s-a ocupat de caz.


Practic, până în toamna lui 2009, "Vampirică" şi-a făcut de cap, fără să fie prins, atât de "reale" păreau actele de identitate şi contractele falsificate.
Cu ajutorul falsurilor, bărbatul şi-a deschis conturi la diverse bănci (Unicredit Ţiriac Bank, BRD) şi a încheiat mai multe contracte cu diverse societăţi specializate în telefonie mobilă.
După ce a păgubit Vodafone, Cosmote şi Germanos, Radu Turlacu a venit să dea ţepe şi la Brăila, în toamna lui 2009.
Era deja urmărit naţional şi internaţional.


În ziua de 16 octombrie 2009, Radu Turlacu, lacom din fire, s-a prezentat la magazinul "Germanos" din incinta Carrefour Brăila, unde a solicitat încheierea unui contract pentru un abonament Cosmote. Urma să primească şi un telefon mobil. Angajatul firmei de telefonie mobilă a intrat la bănuieli când a văzut seria BR în loc de XR, cum ar fi trebuit să aibe un brăilean, astfel că, discret, a sesizat poliţia.

La o primă percheziţie corporală, asupra falsificatorului au fost găsite 43 de cârţi de identitate cu poza lui Turlacu dar cu nume şi adrese fictive, precum şi 35 de contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile, de asemnea, falsificate.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările