Executare silită imorală într-un bloc din Brăila. Locatarii bun-platnici ameninţaţi cu popriri pe pensii sau salarii, în timp ce datornicii nu păţesc nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii bun-platnici sunt indignaţi că se află pe lista neagră a executării silite   FOTO Obiectiv - Vocea Brăilei
Locatarii bun-platnici sunt indignaţi că se află pe lista neagră a executării silite   FOTO Obiectiv - Vocea Brăilei

Executare silită care sfidează logica şi moralitatea, la o asociaţie de proprietari din Brăila, unde lichidatorul judiciar al fostei CET SA a declanşat procedura pentru 15 familii, din cele 60 existente în bloc, pentru recuperarea unei datorii de 4.000 euro. Problema e că proprietarii cărora li s-au pus popriri pe pensii sau salarii sunt dintre cei buni platnici, care n-au nicio restanţă la întreţinere.

Este vorba despre Asociaţia de Proprietari nr. 421, din blocul cu 10 etaje C1, siutat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila. Recent, cele 15 familii au aflat cu stupoare că au intrat în procedură de executare silită, deşi ştiau că nu au nicio restanţă. Asta în timp ce alţi vecini, dintre care unul avea o datorie de circa 2.000 de euro nu au fost vizaţi de nicio poprire.

"Suntem chemaţi în judecată pentru o datorie fictivă a noastră către asociaţia de proprietari 421 din care facem parte şi care numără 60 de proprietari. Într-adevăr, AP 421 are o datorie la energie termică din anii 2011 - 2012 către fostul CET SA. (...) Noi cei care am primit adrese de la executor ne-am prezentat la acesta să ne dea explicaţii ştiind că nu datorăm nimic faţă de AP 421 şi suntem la zi cu plata întreţinerii. Ne-a spus că începând cu luna iunie şi pe viitor să aducem suma pe care trebuie să o plătim la întreţinere la dumnealui. A spus că ne-a ales aleator de la tabelul - avizier al asociaţiei să plătim întreţinerea la dumnealui. Suntem pensionari, oameni de bună credinţă care nu am avut niciodată probleme şi ne-am plătit corect şi la timp întreţinerea.

În cursul lunii iulie 2015 fiecare dintre noi, cei «aleşi aleator de domnul executor de la tabelul avizier al asociaţiei» am primit o comunicare de la Judecătoria Brăila unde ni se prezenta un dosar de chemare în judecată a noastră în calitate de terţ poprit pentru validare poprire suma de 17.752,74 lei, reprezentând debit datorat de AP 421 către SC CET SA Brăila", au declarat pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”, locatarii aflaţi pe lista neagră.

"S-a creat o atmosferă de nesuportat aici, pornind de la nemulţumirea proprietarilor care din nefericire sunt în ingrata şi injusta poziţie de a fi traşi la răspundere în numele datoriei asociaţiei. S-a întâmplat că niciunul dintre reprezentanţii asociaţiei, membri ai comitetului de conducere, să nu fim pe lista celor cu popriri. Vă daţi seama ce discuţii sunt la noi în bloc? Ce atmosferă încărcată, de nu-ţi mai vine să ieşi pe scară de ruşine să nu te întâlneşti cu vecinii să citeşti în privirea lor reproşul. Sau, mai mult, să-şi exprime verbal reproşurile şi să se ajungă la vorbe grele aruncate la supărare" spune Maria Popescu, vicepreşedinte al AP 421.

Reprezentanţii "Continvest Insolvenţă" SRL, lichidatorul judiciar al fostului CET SA Brăila, spun că au fost deschise mai multe procese în instanţă pentru recuperarea datoriilor, sute de asociaţii de proprietari din municipiu fiind în această situaţie. "Ca lichidator am făcut toate demersurile pentru a recupera de la debitori sumele cuvenite falimentarei. În cadrul procedurii falimentului au fost deschise procese împotriva debitorilor şi majoritatea au fost câştigate de CET. Mai departe, dosarele au mers la executor", spune Angela Potop, de la „Continvest Insolvenţă”, care însă a evitat să ofere o explicaţie referitoare la criteriile după care sunt aleşi locatarii asupra cărora se declanşează procedura de executare silită.

Citiţi şi



 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite