Brăila

articolul anterior articolul urmator

Fabrică de confecţii cu aproape 500 de angajaţi, închisă din cauza COVID-19. Oamenii cer ajutor de la Guvern

0
16 Jul 2020 12:20:42
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Firma de confecţii din Brăila a fost închisă după ce 42 dintre angajaţi au fost confirmaţi cu Covid-19. Prefectul judeţului a semnalat că legislaţia este strâmbă şi că restul angajaţilor, intraţi în izolare, nu beneficiază de niciun sprijin financiar.

Este stare de alertă la Brăila. O societate de confecţii din municipiul reşedinţă de judeţ, cu 476 de salariaţi, şi-a întrerupt activitatea începând de miercuri după ce 42 de angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, a informat, joi, prefectul Cătălin Boboc.

„În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar 343 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară, pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi. Pentru că orice afacere contează şi orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile care pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar şi social al opririi temporare a activităţii", a declarat Boboc.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat şi că a luat legătura cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, căreia i-a cerut sprijin pentru găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte acordarea şomajului tehnic, pe perioada cât societatea va fi închisă, având în vedere că legilaţia în domeniu are o serie de lacune.

„Întrucât, în acest moment, urmare a deciziei CCR, nu este cert dacă salariaţii care au primit recomandarea izolării vor primi concediu medical, iar restul salariaţilor nu beneficiază de şomaj tehnic, conform prevederilor legale în vigoare, i-am comunicat ieri (miercuri - n.r.) doamnei ministru Violeta Alexandru această situaţie, solicitându-i sprijinul pentru soluţionarea problemei. Doamna ministru a înţeles situaţia dificilă în care se găsesc atât antreprenorul, cât şi salariaţii şi am convenit asupra unei propuneri de modificare a OUG nr.30/2020, ordonanţă care stabileşte măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul răspândirii SARS-CoV-2", a mai afirmat Cătălin Boboc.

Conforma acestuia, propunerea de modificare a OUG nr.30/2020 urmează să fie înaintată Guvernului, iar aceasta vizează acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic salariaţilor angajatorilor a căror activitate este întreruptă sau redusă ca urmare a apariţiei unui focar SARS-CoV-2 sau ca urmare a izolării ori carantinării personalului.

Cătălin Boboc a mai spus că, după ce va fi făcută această modificare, indemnizaţia de şomaj tehnic se va acorda pe toată perioada în care activitatea este întreruptă sau redusă.

Brăila este unul dintre judeţele care, în ultimele zile, se confruntă cu o creştere masivă a numărului de infectări, după ce la primul val de COVID-19 a fost judeţul cu cele mai puţine cazuri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările