Brăila

articolul anterior articolul urmator

Femeie condamnată la închisoare după ce a fost pârâtă de vecini că nu plăteşte impozit pentru locuinţa închiriată. Suma ridicolă pe care o datora statului

30
8 Mar 2017 13:47:56
Autor: Florentin Coman
FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro

Maria Avram, o brăileancă în vârstă de 59 de ani, a fost condamnată recent la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că n-a plătit impozit după ce şi-a închiriat apartamentul. Totodată, femeia trebuie să presteze 60 zile de muncă în folosul comunităţii. Nu s-a făcut recurs, astfel că sentinţa a rămas definitivă.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în perioada iunie - noiembrie 2015, soţii Şişu au locuit, împreună cu cei trei copii ai lor, într-un imobil din Brăila situat pe strada Enăchiţă Văcărescu, proprietatea inculpatei Maria Avram.

Avram locuia într-o altă clădire, pe strada Alecu Russo din municipiu. Chiriaşii i-au plătit proprietarei 300 lei lunar, fără să se fi încheiat un contract de închiriere între părţi, potrivit legii, şi fără să fie emise chitanţe. Totodată, precizează procurorii, chiriaşii au achitat lunar utilităţile imobilului situat pe strada Enăchiţă Văcărescu. Plata chiriei se făcea până pe data de 7 ale lunii în curs.

În urma unei reclamaţii primite de la vecinii Mariei Avram, Poliţia Brăila s-a sesizat în acest caz şi a început cercetările, iar în vara anului trecut inculpata a fost trimisă în judecată.

Maria Avram a recunoscut în faţa anchetatorilor că n-a încheiat niciun contract de închiriere şi nu a declarat veniturile obţinute organelor fiscale, respectiv ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila. Brăileanca a mai precizat că, întrucât chiriaşii rău-platnici n-au mai achitat facturile la utilităţi şi nu au mai plătit chiria aferentă lunilor octombrie şi noiembrie 2015, le-a solicitat să-şi caute altă locuinţă.

“ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a comunicat că Avram Maria datorează bugetului consolidat al statului, pentru veniturile încasate din cedarea folosinţei locuinţei, sumele de 216 lei - reprezentând impozit pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor - şi 74 de lei - reprezentând contribuţie de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor - totalizând suma de 290 lei”, se preciza în dosarul întocmit de procurori. Maria Avram şi-a achitat datoriile către stat, însă nu a scăpat de condamnarea penală.

Citiţi şi:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Hofner Hermann
8.03.2017, 14:06:56

Sa mai ziceti ca viteaza Justitie din Rrrrromanica nu isi face datoria. Daca se gasea niste spaga in coco, carnati, lebar si palinca, dusmanca poporului scapa nepedepsita.

+12 (16 voturi)
Samadau Lica
8.03.2017, 15:16:34

Ce justitie nenorocita!!!

+10 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
8.03.2017, 15:17:45

Comentariu considerat abuziv.

Laurenţiu Faighel
8.03.2017, 16:48:48

290 de lei? O crimă, ce mai! Dacă devaliza o bancă sau lua o şpagă de un milion de euroi, ajungea precis în parlament.

+9 (11 voturi)
Romeo Dumitru
8.03.2017, 16:55:00

Domne' ... ce tupeu ! Doar cu suspendare ? Trebuia sa primeasca ani buni de puscarie CU EXECUTARE. ASTA e coruptia ... nu ce vroia DNA-ul sa obtina in cazul de la Alba Iulia. Devalizarea bugeteor de stat si a bugetelor loale nu e fapta penala (ma rog ... nu VA mai fi) ... asa ca hai sa ne concentram pe adevarata coruptie : sumele de MAX 1000 RON. Tot ceea ce este pe aceasta suma este arta ... nu coruptie. Dumnezeule ... in ce tara traim !

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările