Fostul complex de creştere a porcilor de lângă Brăila, altădată un etalon al zootehniei, scos la vânzare vânzare de lichidatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro

"Complexul de Porci Brăila" SA, o firmă altădată etalon a zootehniei brăilene, se află acum în faliment, iar lichidatorul a început să scadă din preţ, după ce o tentativă de vânzare, din august 2014, a rămas fără rezultat din lipsă de cumpărători.

În august anul trecut, “Complexul de Porci Brăila” SA, a omului de afaceri Gheorghe Caruz a fost scoasă la vânzare, de "ZRP Insolvency" SRL, contra sumei de 4,7 milioane de euro. Acum, preţul a ajuns la 2 milioane de euro.

Vineri, 6 februarie, "ZRP Insolvency" SPRL organizează o licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea grupului de imobile ce compun fosta fermă zootehnică situată pe şoseaua Baldovineşti, în localitatea Vădeni. Este vorba despre terenuri în suprafaţă de 769.982 mp şi clădirile aferente, aflate în patrimoniul falimentarei "Complexul de Porci Brăila" SA, la preţul de pornire de 2.023.979,40 euro, fără TVA.

Potrivit anunţului postat de lichidator, imobilul scos la vânzare este situat pe tarlaua 266 şi este compus din teren, plus 32 de construcţii printre care sediu birouri, laboratoare, ateliere, cantină, grajduri, staţii de pompare, post TRAFO, punct de sacrificare, toate însumând 33.703 mp.

Persoanele interesate să participe la licitaţie trebuie, mai întâi, să achiziţioneze caietul de sarcini de la sediul lichidatorului judiciar "ZRP Insolvency" SPRL din Bucureşti, unde va avea loc de altfel şi licitaţia propriu-zisă în data de 6 februarie, ora 14.00. În cazul în care nici unul dintre participanţii la licitaţie nu oferă preţul de pornire, sau, în situaţia în care nu se prezintă nici un ofertant, lichidatorul vrea să organizeze o a doua licitaţie, o săptămână mai târziu, în data de 13 februarie, în aceeaşi locaţie, tot la ora 14.00.

Înainte de 1989, la complexul zootehnic de lângă Brăila erau crescuţi sute de mii de porci. La sfârşitul anilor '90, unitatea a fost cumpărată de Gheorghe Caruz, iar numărul de suine a început să scadă constant, ajungând la doar câteva zeci de mii. În anii 2000, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, Caruz a fost somat de autorităţile de mediu să investească în tehnologii de reducere a poluării. Pentru că nu a făcut investiţiile asumate, ferma de porci nu a mai primit autorizaţie de mediu şI, în 2012, a fost închisă.

Cititi si

Caruz îşi face planuri să exporte peste 500 de tone de carne de porc în Uniunea Europeană

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite