Brăila

articolul anterior articolul urmator

FOTO Elevii brăileni, de la ciclul primar până la clasa a XII-a, au avut prilejul să se familiarizeze cu viaţa de soldat

0
24 Oct 2014 17:56:40
Autor: Florentin Coman
Şcolarii au putut vedea de aproape armele din dotarea militarilor   FOTO Florentin Coman
Şcolarii au putut vedea de aproape armele din dotarea militarilor   FOTO Florentin Coman

Pe parcursul zilei de vineri, 24 octombrie, Batalionul 72 Geniu "Matei Basarab", structură din componenţa Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" Brăila a organizat Ziua Porţilor Deschise, eveniment ce precede Ziua Armatei României care se serbează anual pe 25 octombrie.

Chiar dacă a plouat şi a fost frig, militarii nu au dus lipsă de oaspeţi. În vizită au venit în special elevi de clase primare din câteva şcoli din municipiu. Însoţiţi de cadre didactice şi de părinţi. S-a putut vedea o expoziţie de tehnică militară specifică armei geniu - transportoare, pontoane, blindate, precum şi de armament uşor.

Gazdele le-au explicat vizitatorilor la ce servesc echipamentele de comunicaţie şi le-au arătat de aproape o puşcă mitralieră şi un aruncător de grenade. În sala de tradiţii a Batalionului 72 Geniu "Matei Basarab", vizitatorii au putut vedea filme de prezentare cu activitatea curentă a geniştilor.

Tot pentru marcarea Zilei Armatei, în ziua de miercuri, 22 octombrie, zece elevi de clasa a XII-a din cadrul Liceului Pedagogic "D.P. Perspessicius" Brăila - 5 fete şi 5 băieţi - au simţit pe pielea lor, miercuri, 22 octombrie, cam ce înseamnă o zi de instrucţie militară. Cu toţii au îmbrăcat uniforme şi, sub îndrumarea unor militari profesionişti, au executat o multitudine de activităţi menite să îi familiarizeze cu viaţa de soldat. Au alergat, au aruncat grenade de exerciţiu şi au tras cu puşti cu aer comprimat Scopul acţiunii a fost promovarea carierei militare în rândul tinerilor, iar instrucţia s-a desfăşurat în incinta Comandamentului Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", dar şi în Poligonul de Trageri cu Armamentul de Infanterie Cazasu.


La finalul zilei de instrucţie, cei 10 elevi au participat la un simpozion organizat la Cercul Militar Brăila. Fiecare a primit de la comandantul Brigăzii 10 Geniu, colonelul Gheorghe Soare, câte o diplomă de participare şi o mapă de prezentare cu aspecte din viaţa acestei mari unităţi de geniu.

Citiţi şi

FOTO Expoziţie de tehnică de luptă în curtea şcolii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii