Brăila

articolul anterior articolul urmator

Grav accident de muncă la şantierul podului peste Dunăre de la Brăila. Un bărbat de 51 de ani a murit strivit

0
8 Jul 2019 11:07:59
Autor: Costel Crangan
Intrarea la şantierul podului peste Dunăre FOTO Obiectiv Vocea Brăilei
Intrarea la şantierul podului peste Dunăre FOTO Obiectiv Vocea Brăilei

Accidentul s-a produs luni, 8 iulie 2019, în jurul orei 9,00. Medicii legişti, poliţiştii şi inspectorii ITM s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauzele accidentului. Se pare că muncitorul decedat nu este din Brăila, ci este dintr-un alt judeţ, neprecizat deocamdată.

Şantierul podului peste Dunăre care va lega judeţele Brăila şi Tulcea a făcut prima victimă. Este vorba de un muncitor în vârstă de 51 de ani care a murit în urma unui accident de muncă produs luni, 9 iulie 2019, în jurul orei 9,00.

Potrivit primelor informaţii, nişte ţevi ce urmau a fi descărcate dintr-un TIR s-ar fi rostogolit peste bărbatul de 51 ani, care coordona operaţiunea de descărcare. Nu se ştie deocamdată dacă la mijloc este o eroare umană sau o defecţiune tehnică. 

Se pare că victima nu este din Brăila, ci dintr-un alt judeţ al ţării. În acest moment identitatea muncitorului decedat nu a fost dezvăluită, dar anchetatorii au precizat că familia vitimei a fost contactată şi informată despre tragedie

Poliţiştii sunt la faţa locului şi încearcă să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul. De asemenea, un echipaj medical a ajuns la faţa locului şi a fost anunţată şi Medicina Legală. Accidentul a fost semnalat şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, care a demarat o anchetă.

Vă reamintim că lucrările de pregătire a terenului au început din decembrie 2018. Podul care va lega Moldova şi Muntenia de Dobrogea va costa circa 500 milioane de euro. Contractul de proiectare şi execuţie a fost atribuit asocierii dintre firmele Astaldi SpA (Italia) şi IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia). Va fi cel mai scump pod din istoria României şi al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării (după Porţile de Fier). 

Noul pod proiectat peste Dunăre va uni judeţele Brăila-Galaţi de Tulcea, în zona Jijila, şi ar urma să fie inaugurat în 2021. Proiectul presupune amenajarea, în total, a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării va fi o porţiune de 2 kilometri de pod. În rest vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecţii giratorii, plus 33 de poduri, podeţe şi pasaje. Pe malul Tulcei va exista şi o staţie automată de taxare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările