Brăila

articolul anterior articolul urmator

Incident grav la Brăila. Uşa unui microbuz de persoane s-a desprins şi a căzut în timpul mersului

5
15 Sep 2019 10:17:32
Autor: Costel Crangan
Microbuz de transport public de la Brăila FOTO Arhiva Adevărul
Microbuz de transport public de la Brăila FOTO Arhiva Adevărul

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Martorii spun că microbuzul este atât de hârbuit, încât pare adus de la cimitir de maşini. Societatea publică Braicar, căreia îi aparţine autovehicului, afirmă că acesta „a ajuns pe traseu dintr-o eroare”.

Caz şocant şi revoltător la Brăila, vineri după-amiază. Uşa unui microbuz care aparţine companiei de transpor public din municipiu (Braicar SA) s-a desprins în mers şi a căzut, spre groaza pasagerilor.

Maşina, un Mercedes Sprinter cu numărul de înmatriculare BR-69-STC, făcea curse pe traseul 13, dintre Piaţa Mare şi cartierul Chercea, iar martorii spun că li s-a părut de la bun început suspectă deoarece părea să fie într-o stare foarte proastă.

„A căzut uşa microbuzului, pe traseul 13, la Piaţa Mare. Maşina era plină. Şoferul a spus că munceşte la «Braicar». A vorbit foarte urât la adresa călătorilor, pe un om mai în vârstă chiar l-a împins. A legat uşa cu o sârmă şi a plecat, lăsând călătorii jos”, ne-a transmis unul dintre pasageri prin intermediul paginii de Facebook „Adevărul de Brăila”.

Un alt aspect este acela că microbuzul ar fi fost, din ce spun martorii, umplut peste capacitate. Se pare că uşa a cedat şi pentru că a fost forţată. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Cornel Săndulescu, directorul operatorului de transport public în comun din Brăila, a confirmat incidentul, însă a menţionat că totul a pornit de la o eroare umană care va face obiectul unei cercetări disciplinare. „Acel microbuz nu trebuia să fie pe traseu. A fost introdus greşit de o secţie. Vom lua măsuri contra celor vinovaţi”, a declarat Săndulescu.

Cazul de vineri nu este unul singular la Braicar SA. În acest an au fost cel puţin două alte incidente petrecute după ce uşile unor autobuze s-au deschis în mers din cauza unor defecţiuni tehnice.

Unul dintre acestea a avut loc în primăvară, când un pasager a căzut pe asfalt după ce uşa autobuzului de pe traseul 4 s-a deschis brusc, în mers, la o curbă. Omul a suferit răni uşoare.

Şoferul maşinii, care a declarat că uşa s-a deschis pentru că autobuzul avea defecţiuni la sistemul de siguranţă, a fost concediat ulterior, iar nimeni altcineva de la Braicar nu a fost tras la răspundere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Tăunu
15.09.2019, 11:27:57

Un accident similar a avut loc în Zalău în primăvară, uşa din spate a unui microbuz improvizat pt transport persoane s-a deschis în mers şi o elevă a căzut şi a murit. Aceste accidente nu sunt întâmplătoare, leprele din parlament scot legi favorabile patronilor sacrificând cetăţeanul de rând. Inspecţiile statului din Sălaj au declarat că nu au putut trage pe dreapta acest sicriu pe roţi deoarece nu permite legislaţia în vigoare. Nici crima de la Colectiv nu a fost întâmplătoare, numai pe baza unor legi strâmbe patronii de la Colectiv au putut deschide un club de noapte într-o încăpere cu o singură uşă şi ferestrele zidite !

+2 (2 voturi)
Mihai Popescu
15.09.2019, 13:14:02

Cam asta-i Romanica in toate domeniile. Important este ca suntem stat membru UE si NATO pt. ca in rest nu mai conteaza nimic.

-1 (1 vot)
Hastur
15.09.2019, 13:51:26

Domnule Popescu.Si totusi avem atatia romani care muncesc si sunt apreciati in domenii de top si castiga concursuri internationale.Dar nu se compara aia cu mita pe care o platiti dvs. ca sa va bagati in fata altora.Din pacate la asta exceleaz romanii ca dvs..Improscarea gratuita cu rahat a propriei tari din cauza unor frustrari si nerealizari personale.

-1 (1 vot)
Mihai Popescu
15.09.2019, 13:56:42

Nea Hastur eu sunt pensionar si nu am frustari personale. Am o pensie speciala decenta de vreo 8.000 lei/luna si doar constat cum este situatia in tara. Traiesc f. bine dar altii traiesc la limita saraciei, cam 70% din populatie.

0 (2 voturi)
Popescu Virgilius
15.09.2019, 14:29:19

Intrebare retorica : daca microbuzul era asa de harbuit cum a trecut inspectia RAR ? Cei care i-au dat OK-ul nu raspund pentru asta ?