Brăila

articolul anterior articolul urmator

Inspectorul şcolar general din Brăila se bate în declaraţii cu liderul de sindicat. Vezi aici cine promite salarii mai mari!

0
2 Nov 2010 14:32:44
Autor: adevarul
Inspectorul şcolar general prof.Viorel Botea
Inspectorul şcolar general prof.Viorel Botea

Inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea, afirmă că salariile profesorilor vor creşte substanţial, începând de anul viitor. În acelaşi timp, liderul de sindicat, Valeriu Partene, spune că, majorările, în cazul în care vor avea loc, vor fi nesemnificative.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Viorel Botea şi liderul de Sindicat din Învăţământul brăilean, Valeriu Partene, se contrazic în declaraţii în ceea ce priveşte salariile profesorilor.


În timp ce Botea susţine vehement, de ceva timp încoace, că noua lege a salarizării este total favorabilă profesorilor pentru că le va aduce creşterea veniturilor, Partene susţine exact contrariul: „salariile din Învăţământ nu vor fi majorate sau, în cel mai bun caz, creşterile vor fi extrem de mici".


Procente ruşinoase


„Noua lege a salarizării va aduce creşteri salariale cadrelor didactice. Acest lucru se poate vedea foarte simplu, prin calcule matematice raportate la salariul minim pe economie. Cu cât salariul va fi mai mare, cu atât creşterea va fi mai mare", ne-a declarat inspectorul şcolar general prof. Viorel Botea.


La polul opus, liderul de sindicat Valeriu Partene spune că, dimpotrivă, „procentul de majorare scade pe măsură ce salariul creşte, majorările ajungând şi până la procente de 1%, ceea ce este ruşinos".


Partene a mai adăugat că, în ciuda tuturor majorărilor, nu se va ajunge să se compenseze tăierea a 25 de procente din salariul profesorilor, pe care au operat-o guvernanţii în vară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările