Brăila

articolul anterior articolul urmator

La pas prin Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Asociaţia ARIN Brăila a amenajat o potecă de 4 km până la colonia de păsări Chiriloaia

0
11 Nov 2015 15:07:32
Autor: Florentin Coman
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Asociaţia ARIN Brăila, în parteneriat cu Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei şi beneficiind de o finanţare oferită de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, a reuşit să amenajeze o potecă lungă de circa 4 kilometri în Ostrovul Fundu Mare. Aceasta le este de mare ajutor turiştilor care vor să se apropie de colonia de păsări de pe lacul Chiriloaia.

"Pe potecă am montat două panouri mari şi cinci panouri mici, ce conţin informaţii referitoare la zonele străbătute, iar la capătul ei vă aşteaptă un umbrar, unde puteţi să vă odihniţi şi chiar să mâncaţi un sandwich, bineînţeles cu condiţia să-l aduceţi de acasă, iar gunoiul să îl luaţi şi să-l duceţi înapoi cu voi.

Tot în cadrul proiectului, 100 de persoane, în principal elevi, au putut vizita ostrovul, am tipărit 200 de hărţi şi am inscripţionat 100 CD-uri cu imagini. Harta şi informaţii detaliate referitoare la modul în care se poate vizita ostrovul pot fi găsite la sediul Administraţiei Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, de pe strada Goleşti", informează, prin intermediul unui comunicat de presă, coordonatorul de proiect Codruţa Nedelcu.

Poteca a fost realizată în cadrul proiectului "Cultură şi biodiversitate în Ostrovul Fundu Mare" şi porneşte din dreptul comunei Chiscani, traversând o parte din grind.

Cititi si

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările