Brăila

articolul anterior articolul urmator

Mega-reţea de traficanţi de droguri, încarcerată la Brăila! Vezi rechizitoriul procurorilor DIICOT!

0
28 May 2013 20:29:31
Autor: Nicoleta Butnaru
Indivizii vindeau atât droguri artizanale cât şi de mare risc. FOTO: ADEVĂRUL
Indivizii vindeau atât droguri artizanale cât şi de mare risc. FOTO: ADEVĂRUL

Mai mulţi bărbaţi alimentau tinerii din Brăila cu etnobotanice şi droguri de mare risc. Aceştia au fost încarceraţi. Procurorii DIICOT au întocmit un amplu material de trimitere în judecată a traficanţilor care aduceau moartea albă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila, au dispus la data de 7 mai 2013, trimiterea în judecată a inculpaţilor: 
GHEORGHE AUREL – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal,  art. 37 lit. b) din Codul  penal şi art. 16 din Legea nr. 143/2000, 
- PRICHICI DRAGOŞ ROBERTO - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, prevăzută de  art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal,
- PUŞCAŞU ADRIAN COSTEL, zis „JAMAICA - pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.
"La data de 1 martie 2013 lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au fost sesizaţi cu privire la faptul că în zona blocului Turn de pe Calea Galaţi din municipiului Brăila un bărbat cunoscut sub numele de Gheorghe Aurel distribuia cannabis tinerilor consumatori de astfel de substanţe supuse controlului naţional. Acesta deţinea şi distribuia droguri de risc, contra sumei de 70 lei/doză", se arată în rechizitoriul întocmit de magistraţi.
 
La data de 2 martie 2013, doi clienţi au cumpărat de la inculpatul Gheorghe Aurel cantitatea de 2 doze cannabis contra sumei de 140 lei. Tranzacţia a fost observată de o terţă persoană, care a fost audiată ca martor, fiindu-i protejată identitatea, la cererea sa .
2. La data de 5 martie 2013 inculpatul Gheorghe Aurel, a vândut o altă cantitate de cannabis - 3 doze, contra sumei de 180 lei. 
 
La data de 13  martie 2013 un alt client a cumpărat de la inculpatul Gheorghe Aurel, o cantitate de cannabis – 2 doze, contra sumei de 140 lei.
Din investigaţii a rezultat faptul că inculpatul Gheorghe Aurel  desfăşura o intensă activitate de vânzare de cannabis, stabilind numeroase întâlniri cu consumatori de droguri, evitând însă să discute prea multe detalii la telefon. 
 
Acesta  s-a speriat de un eventual control al organelor de poliţie şi a discutat cu o persoană neidentificată iniţial, să mute  drogurile la locuinţa acesteia. Această persoană a fost identificată ulterior drept inculpatul Prichici Dragoş Roberto.
Inculpaţii Gheorghe Aurel  şi Prichici Dragoş Roberto au discutat în cursul lunii martie 2013, despre posibilitatea de a fi cercetaţi, încercând să afle acest lucru şi luându-şi măsuri de prevedere.
 
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că din anturajul inculpatului Gheorghe Aurel, zis „Aurel” făcea parte şi inculpatul Puşcaşu Adrian Costel, zis „Jamaica”, care avea preocupări pe linia consumului şi distribuirii de cannabis. 
 
La data de 17 martie 2013, inculpatul Puşcaşu Adrian Costel, zis „Jamaica” a vândut cantitatea de 1 doză cannabis contra sumei de 70 lei, drogurile fiind date spre vânzare de către inculpatul Prichici Dragoş Roberto.
 
"La data de 21 martie 2013, inculpatul Gheorghe Aurel, zis „Aurel” a vândut o altă cantitate de cannabis – 12 doze, contra sumei de 500 lei. Imediat după realizarea tranzacţiei au intervenit organele de poliţie, care au identificat asupra inculpatului Gheorghe Aurel un pliculeţ din plastic transparent, autosigilant, ce conţinea o substanţă vegetală de culoare verde şi bancnotele primite pentru drogurile vândute", se mai arată în rechizitoriu.
 
Imediat după prinderea în flagrant a acestui inculpat, la data de 20 martie 2013, în temeiul autorizaţiilor emise de Tribunalul Brăila, au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele inculpaţilor Gheorghe Aurel, Prichici Dragoş Roberto şi Puşcaşu Adrian Costel, zis „Jamaica” fiind descoperite următoarele: la locuinţa inculpatului Prichici Dragoş Roberto - 154,8 grame cannabis,  2 cântare electronice,  74 plicuri autosigilante, transparente, identice cu cele folosite la vânzarea drogurilor; resturi de ţigară cu vârful răsucit; la locuinţa inculpatului Puşcaşu Adrian Costel, zis „Jamaica” - un dispozitiv metalic de mărunţit ce prezenta urme de fragmente vegetale mărunţite de culoare verde-oliv;  o pipă de culoare maro ce prezenta urme de materie;  trei fragmente de ţigarete confecţionate artizanal, arse;  55 de plicuri din material plastic transparent ce prezentau urme de fragmente vegetale mărunţite de culoare verde – oliv.
 
La data de 21 martie 2013, D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila a luat faţă de inculpaţii Gheorghe Aurel şi Prichici Dragoş Roberto măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar la data de 22 martie 2013, Tribunalul Brăila, a dispus măsura arestării preventive a inculpaţilor Gheorghe Aurel şi Prichici Dragoş Roberto pe o durată de 29 de zile începând cu data de  21 martie 2013 şi până la data de 18 aprilie 2013.
 
"Faţă de inculpatul Puşcaşu Adrian Costel, zis „Jamaica” s-a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea Brăila pentru o perioadă de 30 de zile, măsură ce urmează a expira la 19 aprilie 2013. La primul termen de judecată toţi cei trei inculpaţi au recunoscut comiterea infracţiunilor, solicitând instanţei să fie judecaţi în procedura simplificată, potrivit art. 320/1 cod procedură penală", au adăugat magistraţii.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările