Brăila

articolul anterior articolul urmator

Miei pe alese la Obor, cu preţuri începând de la 15 lei/kg

0
17 Apr 2014 17:02:23
Autor: Florentin Coman
Cumpărătorii aşteaptă în faţa spaţiului special amenajat pentru sacrificarea mieilor  FOTO Florentin Coman
Cumpărătorii aşteaptă în faţa spaţiului special amenajat pentru sacrificarea mieilor  FOTO Florentin Coman

Oferta de miei vii a început să crească la Brăila odată cu apropierea Paştelui. Miercuri, 16 aprilie, a fost prima zi când crescătorii au venit cu miei în spaţiul special amenajat din târgul Obor, acolo unde funcţionează în această perioadă şi un punct autorizat temporar pentru sacrificarea ovinelor.

Astăzi, joi, 17 aprilie, în jurul orei 12.00, se aflau la Obor cam trei crescători veniţi, în total, cu circa 100 de miei. Cumpărătorii nu prea se înghesuiau la ţarcurile cu miei, însă nu se putea spune că nu se vânduse nimic până la acea oră. Dovadă că vânzările se "urniseră" se vedea în faţa punctului de sacrificare, unde aşteptau circa zece brăileni să le vină rândul să îşi dea mielul la tăiere.

Mieii vii se vindeau cu 15 lei/kg, iar tariful pentru sacrificare practicat de măcelari este de 15 lei per exemplar. "Crescătorii au început să aducă miei vii de miercuri, iar până în acest moment au intrat în Obor circa 165 de exemplare. Până la ora aceasta au fost vânduţi cam 60, dintre care 33 au fost sacrificaţi aici, iar restul au fost luaţi acasă vii. Mai există un punct de vânzare al mieilor vii şi în Piaţa Mare, dar acolo nu există autorizaţie şi pentru sacrificare ca aici în Obor", ne-a explicat Daniela Teodoru, şef serviciu în cadrul Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila.

Târgul de animale din Obor este deschis începând cu ora 07.00 până la ora 17.00, iar punctul de sacrificare funcţionează în perioada 15 - 19 aprilie, în intervalul orar 08.00 - 17.00, conform unui program stabilit de Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii