Brăila

articolul anterior articolul urmator

Moş Crăciun cu droguri, ultima inovaţie a traficanţilor de stupefiante pentru a scăpa de poliţişti. La ce pedepse i-au condamnat judecătorii

0
14 Mar 2019 13:29:22
Autor: Valentin Trufasu
Foto: DIICOT
Foto: DIICOT

Anchetatorii au descoperit că traficanţii ascunseseră o cantitate impresionantă de canabis, comprimate de ecstasy şi cocaină în figurine cu Moş Crăciun, în ideea că nimeni nu se va gândi să caute droguri într-un astfel de loc.

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv, pe 5 martie, pe cinci bărbaţi la pedepse cuprinse între un an şi 4 luni şi 5 ani de închisoare pentru  trafic de droguri de risc şi de mare risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive şi instigare la introducere în ţară de droguri de risc şi finanţarea introducerii în ţară de droguri.  
 
În boxa acuzaţilor au ajuns Enache Ionuţ Gîscă (20 ani), Cătălin Gabriel Gagu (30 ani), Nicolae Auraş Mirescu (40 ani), Cristian Stancu (30 ani), din Pantelimon, Ilfov, şi Georgian Mădălin Ignat (26 de ani). 
 
Acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT Brăila sunt trafic de droguri de risc şi de mare risc (Cristian Stancu), efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive (Georgian Mădălin Ignat), instigare la introducere în ţară de droguri de risc şi finanţarea introducerii în ţară de droguri (Nicolae Auraş Mirescu), trafic de droguri de risc (Enache Ionuţ Gîscă şi Cătălin Gabriel Gagu) şi introducere în ţară de droguri de risc (Cătălin Gabriel Gagu).  
 
Mirescu şi Gagu au fost condamnaţi la 5 ani şi 4 luni de închisoare, Stancu are de executat 4 ani de închisoare, iar Ignat a primit 1 an şi 4 luni de închisoare. Gîscă Enache Ionuţ  a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.  
 
Pe 24 noiembrie 2016, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române i-au depistat în municipiul Braşov pe trei brăileni cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani.  
 
Opt luni de filaj pentru prinderea traficanţilor
 
Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că aceştia transportau în bagaje aproximativ 1.000 de grame de canabis, comprimate de ecstasy şi cocaină, drogurile fiind ascunse în figurine cu “Moş Crăciun”. Poliţiştii au efectuat apoi 11 percheziţii în judeţele Brăila şi Ilfov, fiind găsiţi 11.000 de euro şi 8.900 lei, bani obţinuţi din vânzarea drogurilor. 
 
Pe lângă cei trei brăileni, în afacerea cu droguri era implicat şi un tânăr din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, de 29 de ani. Acesta se  pregătea să vândă 548 de grame de canabis, 88 de grame de cocaină şi 58 comprimate de ecstasy, dar a fost identificat de către anchetatori. 
 
Procurorii DIICOT Brăila au stabilit că Gîscă Enache Ionuţ şi Gagu Cătălin Gabriel făceau trafic cu droguri aduse de peste hotare, care ajungeau în municipiul Brăila din luna aprilie 2016. Enache Ionuţ Gâscă Gîscă procura, depozita şi revindea droguri de risc, în special canabis, în municipiul Brăila. 
 
Acesta îşi procura drogurile din mai multe surse, una dintre ele fiind Cătălin Gabriel Gagu, cel care aducea drogurile de la un furnizor situat în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, sau din alte surse. Anchetatorii au avut nevoie de opt luni pentru a-i identifica şi prinde în fragrant pe traficanţii de droguri. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii