Brăila

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Pacienta din Galaţi, infectată cu noul coronavirus, care fusese transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, a decedat

0
25 May 2020 14:18:58
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Medicii au luat decizia ca femeia să fie transferată la Brăila, în condiţiile în care toate paturile de la secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din Galaţi sunt ocupate.

UPDATE Ora 15,30

Pacienta diagnosticată cu COVID-19 care fusese transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila, a decedat luni, 25 mai. Femeia, în vârstă de 76 de ani, era în stare critică la momentul transferului şi suferea de mai multe afecţiuni neurologice şi cardiace.

Ştirea iniţială

O femeie din Galaţi a fost internată duminică, 24 mai, la Secţia "Anestezie Terapie Intensivă" a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

”Pentru că mereu v-am informat corect şi prompt: O pacientă din Galaţi, infectată cu noul coronavirus şi aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind internată în Secţia "Anestezie Terapie Intensivă". A fost o decizie medicală şi, dincolo de orice altceva, umană. Viaţa unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Şi nici culoare politică nu au: viaţa şi jurământul!

Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putinţă! Situaţia din judeţul Galaţi este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate. Sănătate tuturor pacienţilor şi cadrelor medicale!”, a scris Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila, pe pagina personală de pe Facebook.

În judeţul Brăila, au fost recent diagnosticate 7 persoane cu COVID-19, 3 din localitatea Cireşu şi patru care lucrează la Primăria Brăila. În total, 22 de persoane din cele 29 infectate cu noul coronavirus s-au vindecat. Situaţia este mult mai gravă în judeţul Galaţi. 563 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, 80 au decedat şi 315 s-au vindecat şi au fost externate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii