Brăila

articolul anterior articolul urmator

Penalii din administraţia regională au lăsat ISU Brăila fără o autoscară pentru salvări la înălţime şi o şenilată vitală pentru intervenţii la înzăpeziri

0
11 Sep 2015 14:16:55
Autor: Florentin Coman
ISU Braila rămâne fără autospecialele de ultimă generaţie de care are nevoie  FOTO adevarul.ro
ISU Braila rămâne fără autospecialele de ultimă generaţie de care are nevoie  FOTO adevarul.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila rămâne fără două autospeciale de intervenţie foarte necesare – o autoscară pentru salvare la înălţime şi un vehicul cu şenile şi roţi de tip UTV cu capacitate mărită de trecere – din cauza procedurilor birocratice întârziate de problemele penale ale fostului preşedinte CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Proiectul legat de achiziţionarea celor două autospeciale a fost demarat în urmă cu doi ani, pe vremea când Gheorghe Bunea Stancu - în prezent încarcerat pentru fapte de corupţie – era încă preşedinte al CJ Brăila. Investiţia se ridica la 3,1 milioane de lei, 98% din aceasta sumă urmând a fi acoperită din bani europeni şi doar 2% prin contribuţia CJ Brăila. Vorbim despre programul "Siguranţa prin Achiziţia de Vehicule Eficiente în intervenţiile pentru situaţii de urgenţă - SAVE", derulat prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud – Est.

Problema este că termenul limită până la care pot fi folosiţi banii primiţi de la Uniunea Europeană este 31 decembrie 2015. După această dată, toate cheltuielile trebuie acoperite 100% de CJ Brăila. Ori, oficialii brăileni recunosc că nu mai este timpul fizic necesar pentru derularea tuturor procedurilor.

„Toate semnele indică faptul că proiectul nu mai are şanse de reuşită. Nici măcar anunţul de publicitate la Achiziţii Publice nu a fost dat. Sunt nişte paşi, urmează evaluarea, semnarea contractului, să nu mai spun că posibilul ofertant nu are aceste utilaje pe stoc. Ele trebuie să intre într-o fabricaţie. E o întreagă poveste", a declarat consilierul judeţean brăilean Ionel Avram, membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud – Est. Acesta a solicitat colegilor consilieri să îl mandateze să nu angajeze Consiliul Judeţean Brăila cu o susţinere a proiectului de 100%, în cazul în care acesta nu se realizează până la finele lui decembrie 2015, propunere votată în unanimitate în cadrul ultimei şedinţe a CJ.

Întârzierea în implementarea proiectului SAVE a fost cauzată de problemele cu justiţia ale preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Cum Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud – Est are sediul la Constanţa, acesta a semnat, în februarie 2015, contractul de finanţare pentru proiectul SAVE. Numai că, în chiar prima zi de implementare, 19 februarie 2015, Constantinescu, ajuns în vizorul DNA, a intrat în imposibilitatea exercitării atribuţiilor, ceea ce a întârziat derularea investiţiei.

Citiţi şi

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii