Pompierii brăileni au dotat secţiile de votare pentru evitarea incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mult de lucru este în secţiile in mediul rural. FOTO: Nicoleta Butnaru
Cel mai mult de lucru este în secţiile in mediul rural. FOTO: Nicoleta Butnaru

Campania naţională de informare a populaţiei  „Tu decizi! Votează legal!”, susţinută de toate structurile MAI, a continuat în mediul rural.

Pompierii s-au implicat activ şi ei în buna desfăşurare a campaniei electorale, dar şi pentru prevenirea incendiilor în secţiile de votare. Campania a intrat în linie dreaptă, iar pompierii, alături de poliţişti şi jandarmi, s-au implicat, pe linia lor de muncă, pentru ca secţiile de votare să fie în siguranţă. Ei au dotat încăperile cu stingătoare şi au verificat instalaţiile electrice ale acestora.

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Chişcani şi de la Postul de Poliţie Tichileşti, împreună cei din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea s-au întâlnit cu cetăţenii din cele două localităţi, le-au oferit flyre informative şi au discutat pe tema respectării legislaţiei electorale la alegerile din 9 decembrie 2012.

Oamenii au fost îndemnaţi să nu primească daruri sau bani pentru a vota anumiţi candidaţi şi să semnaleze de îndată orice tentativă în acest sens la numărul unic de urgenţa 112. Poliţiştii le-au reamintit că dreptul de exprimare a opţiunii electorale este garantat prin lege şi nimeni nu trebuie să influenţeze votul alegătorilor.

Cetăţenii au primit cu deschidere sfaturile poliţiştilor şi chiar au adresat întrebări referitoare la mita electorală: ce presupune exact, dacă este sancţionată de lege şi care este pedeapsa pe care o riscă cei implicaţi în astfel de fapte. Prezenţa poliţiştilor pe străzile din Chişcani şi Tichileşti a fost remarcată de locuitori care au apreciat o astfel de iniţiativă şi au considerat-o oportună şi necesară.  

Campania naţională de informare a populaţiei „Tu decizi! Votează legal!” va continua cu alte activităţi ce vor fi organizate în municipiul Brăila, în colaborare cu alte unităţi ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

***

Reamintim că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea art.55 al Legii nr. 35/2008 promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte.

Prin bunuri interzise în sensul legii se înţelege acele obiecte care au valoare economică semnificativă precum şi mărfuri de utilitate alimentară precum alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice produse din tutun sau nealimentare.

Nu intră în categoria bunurilor prevăzute la aliniatul precedent materialele şi obiectele de propagandă electorală, precum: afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, dvd-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mânuşi, pelerine, jachete, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri.

Sunt exceptate de la primul aliniat şi alte obiecte, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri, a căror valoare nu depăşeşte 10 lei fără TVA pentru fiecare articol.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite