Portret: Mihaela Cîrnu este colecţionar şi voluntar de nădejde la „Anima Caste” Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela este sufletul Asociaţiei „Anima Caste". Consideră voluntariatul o „împlinire a sufletului". Are o colecţie impresionantă de peste 500 de şerveţele şi iubeşte teatrul.

Elev conştiincios, voluntar al Asociaţiei „Anima Caste", copil care se dedică total în tot ce face, cu idei interesante şi un pasionat colecţionar. Aşa o caracterizează dascălii pe Mihaela Cîrnu.

Elevă în clasa a XI-a la Liceul „Nicolae Iorga", Mihaela a reuşit în activitatea sa de voluntariat să convingă 90 de brăileni să dirijeze cei 2% din impozitul pe venit către „Anima Caste". Alături de ceilalţi colegi din asociaţie, sprijină tinerii apţi de performanţă dar cu posibilităţi materiale reduse, transmiţându-le dragostea pentru acest oraş.

Portret: Dr. Bogdan Minescu ascultă inimile a mii de oameni/ Vezi aici realizările reputatului cardiolog brăilean

N-ai zice că mai are timp şi de altceva. Şi totuşi, Mihaela este şi colecţionar.

„Colecţionez şerveţele speciale, în prezent colecţia mea numără 510 exponate. Fac acest lucru din clasa I. Mama a colecţionat şi ea, dar colecţia ei s-a pierdut. Cel mai mult îmi plac exponatele din Noua Zeelandă", ne-a mărturisit Mihaela Cârnu, care iubeşte, totodată, teatrul şi muzica.

Mihaela Cîrnu a fost cooptată în „Anima Caste" în urmă cu aproape doi ani, de către inimoasa profesoară Cornelia Negoiţă.

„Era ceva nou pentru mine şi mi-am zis să încerc", povesteşte adolescenta.

A participat la numeroase dezbateri şi a fost fruntaşă la dărnicie. Amintim acţiunea „Ridică-te şi ia atitudine" pusă la punct cu sprijinul ONU, desfăşurată la Căminul de Bătrâni „Sf. Nicolae" şi Biserica „Sf. Dumitru", precum şi campania „Femei în umbră. Umbre", îndreptată împotriva violenţei la care sunt supuse femeile. Afară de acestea, au mai fost balurile de caritate.

În prezent, şase copii merituoşi, dar săraci, primesc câte 100 de lei pe lună de la „Anima Caste", ca să-şi continue studiile.

Întrebări şi răspunsuri

Ce anume te motivează în activitatea de voluntariat?

„Voluntariatul este o împlinire a sufletului. Până să vin aici, erau lucruri pe care nu credeam că sunt în stare să le fac. Acum, nimic nu mi se pare imposibil. Am participat la toate acţiunile organizaţiei «Anima Caste»".

Portret: Maria Vişan Brăescu creşte plante uriaşe şi flori deosebite/Află de aici povestea clujencei care iubește Brăila

Este voluntariatul o activitate specifică doar tinerilor?

„Oricine poate face voluntariat, indiferent de vârstă. Mie, personal, nu-mi afectează timpul dedicat învăţăturii, pentru că, până la urmă, timpul ni-l facem singuri. Părinţii m-au sprijinit de la început, ba chiar participă şi ei la acţiuni de voluntariat”.

Portret: A învăţat secretele fotbalului de la Mircea Lucescu

Profil

Născută: 8 noiembrie 1993, Brăila.

Studii: Liceul „Nicolae Iorga" Brăila.

Familie: Singură la părinţi.

Portret: Cezar Brătulescu este ofiţerul care a ajuns profesor de istorie/Află de aici povestea brăileanului

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite