Brăila

articolul anterior articolul urmator

Potop de amenzi aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

0
17 Aug 2020 18:13:34
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii brăileni au aplica 275 de sancţiuni contravenţionale în ultimele zile, în valoare totală de peste 100.000 de lei.  Verificările efectuate de oamenii legii au vizat printre altele modul în care se asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

În perioada 14-16 august, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila şi poliţişti locali au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului judeţ, în zonele aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI şi în mijloacele care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

”Au fost verificate 272 de societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe. De asemenea, au fost controlate 323 de vehicule, dintre care 144 de mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă. Totodată, au fost constatate 275 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 de lei”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Dintre acestea, 140 de sancţiuni au fost aplicate potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 87 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 36 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 4 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal şi 8 la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

Cu această ocazie au fost constatate 25 de sancţiuni privind nerespectarea măsurilor de protecţie în mijloacele de transport, fiind aplicate contravenţii, în valoare totală de peste 4.500 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările