Brăila

articolul anterior articolul urmator

Primarul Brăilei susţine testarea gratuită a elevilor, dar nu de către profesori. „Nu în şcoală, în absenţa părinţilor”

0
28 Nov 2021 15:18:27
Autor: Valentin Trufasu
Marian Dragomir FOTO Facebook/pagina personală
Marian Dragomir FOTO Facebook/pagina personală

Edilul dezaprobă testarea copiilor în şcoli de către cadrele didactice, spunând că rolul profesorilor "este educativ". Primarul susţine că demnitatea profesorilor trebuie respectată, dar şi drepturile elevilor şi părinţilor.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, susţine că mandatul reprezentanţilor primarului şi consilierilor municipali PSD în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ a fost dat pentru testarea elevilor la domiciliu, nu în şcoală, în absenţa părinţilor.

 "Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educaţiei. Apreciez implicarea cadrelor didactice, dar rolul acestora este educativ şi nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă, un profesor nu îi poate spune unui copil unde să .... Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate”, spune edilul.

Ministerul Sănătăţii a transmis instrucţiunile legate de testele pentru COVID pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinţi, înainte de şcoală, fie la şcoală. Testele se vor face de două ori pe săptămână, lunea şi joia.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Medici de familie, despre testele de salivă făcute acasă: „Românul este învăţat să-şi fure singur căciula”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările