Brăila

articolul anterior articolul urmator

Procurorii brăileni au avut câştig de cauză: consilierii locali au votat pentru desfiinţarea unei parcări, în vederea construirii unui nou sediu al Parchetului

0
3 Oct 2016 11:02:38
Autor: Florentin Coman
Consilierii locali au dat undă verde construirii noului sediu al Parchetului brăilean în locul parcării de la capătul străzii Plevnei   FOTO Florentin Coman
Consilierii locali au dat undă verde construirii noului sediu al Parchetului brăilean în locul parcării de la capătul străzii Plevnei   FOTO Florentin Coman

Una dintre cele mai mari parcări din municipiul Brăila urmează să fie desfiinţată după ce pe mai mult de jumătate din suprafaţa ei va fi construit un nou sedi pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Noii consilieri locali şi-au dat votul pentru această schimbare de destinaţie, în ciuda opoziţiei locatarilor blocurilor din jur, care spun că nu vor mai avea unde să îşi ţină maşinile.

Ministerul Public a solicitat 940 metri pătraţi, dintr-un total de 1.400 mp, cât are parcarea situată la capătul străzii Plevnei, în vederea construirii unui nou sediu pentru Parchetul brăilean. Cererea a fost aprobată în 2015, de fostul CLM, însă din cauza unui viciu de procedură votul a trebuit reluat.

În şedinţa de vineri, 30 septembrie, problema transferului de proprietate a fost repusă pe tapet, iar noii consilieri au fost chemaţi să îşi exprime din nou votul în această problemă. De ce a fost nevoie de reluarea votului a explicat secretarul municipiului Brăila, Ion Drăgan.

“Suntem astăzi în prezenţa acestui proiect de hotărâre pe un viciu de procedură care nu ne aparţine. Iniţial, solicitarea de transmitere a terenului a fost înaintată direct către Municipiul Brăila de către Ministerul Public prin reprezentanţii legali. Ulterior, la nivelul Guvernului României s-a considerat că această solicitare trebuie ratificată printr-un Memorandum adoptat în cadrul unei şedinţe de Guvern. Deci ceea ce facem noi acum, nu este să analizăm fondul problemei, pentru că acesta a fost deja analizat în decembrie 2015 şi ratificat prin votul CLM, ci doar să reluăm proiectul de hotărâre, pentru a răspunde acestei cerinţe de formă. Pentru a da o hotărâre ca urmare a Memorandumului aprobat în şedinţa de Guvern. La data iniţială, nu aveam Memorandumul, aveam doar solicitarea Ministerului Public. Acest lucru transpare şi din documentele care sunt ataşate la acest proiect de hotărâre”, a explicat secretarul Drăgan.

Proiectul a fost aprobat, cu 23 voturi “pentru”, 3 abţineri din partea consilierilor municipali PND - Gina Ilie, Adrian Traian şi Bogdan Botea şi un vot “împotrivă” din partea consilierului independent Lucian Căprariu.

Lucian Căprariu a protestat verbal împotriva proiectului respectiv, aflat pe poziţia 25 a ordinii de zi. Vorbim aici despre un teren care nu a fost retrocedat tocmai pe considerentul că aici este o parcare publică absolut necesară. Schimbăm principiile în funcţie de solicitant? De atunci, numărul maşinilor a crescut. Poate s-a dublat, triplat... Proiectul propus pe acest amplasament vine să crească densitatea de clădiri şi aşa ridicată. Este evident că va genera trafic suplimentar. Cetăţenii din zonă s-au exprimat deja împotriva schimbării destinaţiei acestui amplasament. Nu este acesta un răspuns suficient la o consultare publică ce nu a avut loc? Dragi colegi, pot înţelege votul politic, dar acum chiar nu este cazul şi vă îndemn să votaţi împotriva acestui proiect de hotărâre, de fapt, împotriva schimbării destinaţiei acestui amplasament. Propun ca ulterior să se instituie un grup de dialog Primărie - CLM - Ministerul Public - Societate Civilă, pentru găsirea soluţiei optime, pentru ca acest serviciu public atât de necesar să se desfăşoare în cât mai bune condiţii”, a spus Căprariu.

Citiţi şi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările