Remedii împotriva constipaţiei: lista alimentelor minune care ajută la digestie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste jumătate din populaţia din România suferă de constipaţie sau alte probleme de tranzit intestinal, iar evident, printre cauze se află alimentaţia necorespunzătoare. Înainte de a merge la farmacie să cumpăraţi pastile, trebuie să ştiţi că există şi remedii naturiste cu ajutorul cărora puteţi scăpa de simptomele deranjante ale constipaţiei.

În primul rând trebuie să ştiţi că alimentaţia necorespunzătoare provoacă de cele mai multe ori constipaţia, care de fapt este un simptom, nu o boală. Cea mai comună definiţie pentru constipaţie este apariţia scaunului la mai mult de două zile prin încetinirea tranzitului intestinal, precum şi greutate în eliminarea scaunului. 

Printre principalele cauze ale apariţiei constipaţiei se mai numără: o dietă cu un conţinut scăzut de fibre, sedentarismul, sarcina, vârsta avansată, anumite medicamente, abuzul de laxative, ignorarea necesităţii de a elimina scaunul, deshidratarea, diferite afecţiuni şi disfuncţii ale colonului, rectului şi intestinelor.

Pentru rezolvarea acestei probleme medicii recomandă tratamentele naturiste, pe bază de fructe, ceaiuri sau apă plată.

“Înainte să fugiţi la farmacie să cumpăraţi laxative, cel mai bine este să încercaţi să rezolvaţi problema constipaţiei cu ajutorul alimentelor. Perele se află printre principalele fructe laxative care ajută la o digestive uşoară. Eficiente mai sunt şi tărâţele de grâu, seminţele de in, care sunt bogate în fibre, însă orice aţi alege, important este să beţi şi un pahar mare de apă. Pentru a-şi face efectul fibrele trebuie să absoarbă multă apă, altfel formează în colon o masă greu de eliminat”, explică medicul generalist Irina Badea.

Puteţi consuma şi miere. Efectul laxativ al mierii este recunoscut. Nu trebuie decât să beţi în fiecare dimineaţă un pahar de apă rece îndulcit cu două linguri de miere.

Pe lângă consumul sporit de fibre, medicii mai recomandă şi o viaţă cât mai activă pentru că efortul fizic stimulează activitatea intestinală. Aşa se explică de ce au probleme cu constipaţia bătrânii sau cei care nu se pot ridica din pat. Important este şi un consum adecvat de lichide, pentru că în lipsa lor fibrele nu tratează constipaţia, ci o provoacă.

De asemenea, specialiştii recomandă  un control medical când constipaţia este însoţită de dureri abdominale intense, scaun subţire ca un creion, scaun cu sânge, slăbire inexplicabilă, dureri rectale.
Este bine să ceară ajutorul medicului şi cei care suferă de constipatie cronică fiindcă aceasta poate produce complicaţii serioase precum hemoroizi, fisuri anale sau prolaps rectal - o parte din ţesutul rectal este împins afară prin anus.

Citiţi şi:

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite