Brăila

articolul anterior articolul urmator

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Lista candidaţilor cu 10 pe linie la BAC 2014. Opt elevi din Brăila sunt în top

0
7 Jul 2014 16:13:33
Autor: Florentin Coman
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Rezultatele parţiale de la Bac 2014, publicate duminică seara pe EDU.RO, arată că 102 de elevi din ţară au reuşit să ia 10 la toate probele de la examenul de Bacalaureat, sesiunea din vară. Anul trecut, 122 de candidaţi s-au putut lăuda cu acest rezultat. Lista completă a elevilor de nota 10 conţine opt absolvenţi din Brăila.

La Brăila au fost obţinute, în cadrul acestei sesiuni a bacalaureatului, opt medii de 10. Au luat nota maximă patru absolvenţi de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu" - Sabina Ioana Bolohov - specializarea Ştiinţele naturii, Ana-Maria Milea - Mate-info, Alina Georgiana Mustaţă - Mate-info, Ionuţ Picuş - Ştiinţele naturii, trei absolvenţi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci”, de la specializarea mate-info - Lavinia Chiţuleasă, Ecaterina Damian, Andrei Mardale şi o absolventă de la Liceul de Artă, specializarea Muzică - Ana Diaconu.

Despre eleva de la Liceul de Artă, profesorul de pian Mircea Petrescu spune: "Este un copil deosebit, talentat şi care a reuşit această performanţă fiind foarte echilibrată. Ştie să-şi dozeze timpul foarte bine, aici şi părinţii au ajutat-o şi au îndrumat-o. Copilăria ei a însemnat renunţarea la joacă şi la distracţie pentru studiul amănunţit la pian. Practic îi mai rămâneau câteva ore în weekend ca să iasă cu prietenii".

Pentru al doilea an consecutiv, Brăila are cei mai mulţi candidaţi promovaţi la examenul de Bacalaureat, seria curentă şi seria anterioară: 77,82% , înainte de contestaţii. Per ansamblu, un singur colegiu - „Nicolae Bălcescu” - a reuşit să aibă 100% promovabilitate. De la Colegiul "Murgoci" a picat un candidat şi promovabilitatea este de 99,43%, iar de la "Iorga" a fost unul eliminat şi doi picaţi, promovabilitatea fiind de 97,71%.

GRAFIC Rezultate Bacalaureat 2013: Cei 122 de elevi care au luat nota 10 pe linie
    
Rezultatele parţiale, publicate aseară de Ministerul Educaţiei, arată că anul acesta rata de promovare, estimată la 60%, este mai mare cu aproape 3% faţă de anul trecut.  
Însă, în cifre absolute, avem în 2014 cu aproape 10.000 mai puţini elevi care au luat Bac-ul, faţă de 2013, susţin experţii în educaţie.
 
Comparaţie între Bacalaureat 2013 şi 2014

Lista elevilor cu media 10 la Bac 2014:
  
 
Click pe hartă pentru a vizualiza rezultatele parţiale la Bacalaureat 2014 pe fiecare judeţ 

Ca în fiecare an, mediile la română le depăşesc pe cele de la proba obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie), deşi atât candidaţii de la real, cât şi cei de la uman s-au plâns de eseul neaşteptat despre poezia românească.
 
Astfel, la proba scrisă de Limba şi literatura română, din cei peste 137.000 de absolvenţi, aproape 79% au obţinut medii peste 5, în timp ce, la proba scrisă de la materia obligatorie (matematică şi istorie cumulat), în jur de 78% au promovat. La maternă, rata depăşeşte 94%, în timp ce la proba scrisă la materia opţională a profilului peste 80% au luat note mai mari de 5.
 
Cât despre picaţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a trimis o încurajare. „Rezultatele acestui examen reflectă munca depusă atât de elevi, cât şi de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu. Există, desigur, o departajare în funcţie de performanţe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniţi pentru a obţine performanţă în viitor. Ei nu sunt şi nu trebuie să se simtă abandonaţi”, a declarat Pricopie. 
 
273 de elevi eliminaţi
 
Datele oficiale mai arată că, din cei aproape 162.000 de absolvenţi înscrişi, s-au prezentat la probe peste 150.000, iar 273 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei atrag atenţia că „media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6“.
 
Situaţia statistică referitoare la rata de promovare a examenului de Bacalaureat în ultimii 10 ani:
 


Examene mai uşoare în 2014

La nivel naţional, 146.000 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat 2014la proba la alegere. Din totalul celor 161.682 de absolvenţi înscrişi, s-au prezentat la examen 149.885, iar 11.797 au absentat. Alţi 273 de absolvenţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Elevii au putut urmări rezolvarea subiectelor de la geografie şi rezolvarea subiectelor la biologie în cadrul aceleiaşi emisiuni.
 

Ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, cea scrisă la alegere a profilului şi a specializării, a avut loc vineri, 4 iulie. 

„Adevărul“ a publicat subiectele la Bacalaureat 2014 imediat după încheierea examenului, iar rezolvarea subiectelor s-a făcut în direct în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările