Brăila

articolul anterior articolul urmator

Sediul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Brăila, asaltat de patroni care vor să îşi pună firmele la punct cu autorizaţia de securitate la incendiu

0
11 Nov 2015 15:29:49
Autor: Florentin Coman

Sediul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila este asaltat, zilele acestea, de patroni şi administratori de firme care vor să îşi pună la punct autorizaţiile de securitate la incendiu.

Circa 100 de administratori, în special din domeniul alimentaţiei publice şi activităţilor recreative, gen cluburi, discoteci, pub-uri, au călcat pragul instituţiei, luni şi marţi, pentru a demara demersurile necesare autorizării sau pentru a se interesa dacă actele pe care le au până în acest moment sunt în regulă sau mai trebuie completate.

Angajaţii ISU îşi explică acest aflux fără precedent de cereri prin teama patronilor de noile sancţiuni prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 915 din 2015, publică recent în Monitorul Oficial, după tragedia din clubul bucureştean Colectiv. Cea mai mare amendă pe care o poate aplica acum ISU pentru nereguli în domeniul autorizării se ridică la 100.000 lei (un miliard de lei vechi n.n.), aceasta putând fi însoţită şi de măsura complementară a închiderii activităţii. 


"Nu toate construcţiile, amenajările şi instalaţiile se supun autorizării din punct de vedere al securităţii la incendiu", ţine să precizeze colonelul Petre Chirţoc, adjunctul inspectorului şef al ISU "Dunărea" Brăila.

În domeniul alimentaţiei publice, capacitatea locaţiei este unul dintre principalele criterii ce ţin de autorizarea eliberată de ISU. Astfel, necesită autorizaţie sălile de peste 200 de metri pătraţi sau sălile aglomerate, categorie la care se încadrează cele unde intră mai mult de 200 de persoane, fiecăreia revenindu-i mai puţin de 4 metri pătraţi.

Firmele care au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu trebuie să deţină un proiect elaborat cu sprijinul unui specialist atestat. La nivelul judeţului şi municipiului Brăila există doar trei specialişti, astfel că, pe fondul solicitărilor multiple existente în momentul de faţă, procedura de autorizare poate să dureze destul de mult.

Citiţi şi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările