Brăila

articolul anterior articolul urmator

Terapia prin frig controlat, metoda ideală să slăbeşti. Tratamentul are beneficii miraculoase pentru creşterea imunităţii

0
5 Dec 2015 02:12:17
Autor: Alina Andra Tatu
Crioterapia
facială este cea mai revoluţionară metodă de menţinere
naturală a tinereţii pielii şi singurul care reduce vârsta biologică a tenului. FOTO Alina Tatu
Crioterapia facială este cea mai revoluţionară metodă de menţinere naturală a tinereţii pielii şi singurul care reduce vârsta biologică a tenului. FOTO Alina Tatu

Aerocrioterapia este o baie de aer rece şi uscat care durează între 1 si 3 minute, în timpul căreia organismul este expus unei temperaturi scăzute în mod gradual, senzaţia fiind una suportabilă. Acest tratament, denumit şi criosaună, este folosit atât pentru reducerea greutăţii corporale (reducând, în plus, şi celuita), cât şi pentru stimularea sistemul imunitar, regenerarea celulară, îmbunătaţirea metabolismului şi a activităţii hormonale.

Acum mai bine de 30 de ani, profesorul japonez Tosimon Yamauchi inventa criosauna, care se bazează pe expunerea corpului la temperaturi extrem de scăzute, de până la -180 de grade, pentru a trata boli, ameliora celulita sau a slăbi. Yamauchi a tratat în cabinetul său mii de pacienţi, după care procedura s-a extins în întreaga lume, datorită succesului înregistrat.

Aerocrioterapia (o ramură a terapiei prin frig), denumită popular şi criosauna reprezintă o metodă modernă, sigură şi eficientă pentru scăderea uniformă a greutăţii corpului (slăbire făra medicamente, slăbire fără cură de slăbire, slăbire naturală, slăbire făra operaţii estetice). Sună mult mai bine decât o dietă prin care organismul slăbeşte şi după care kilogramele se alătură rapid, aproape dublu, plângându-ne ulterior că tot chinul a fost inutil. Frigul controlat are beneficii chiar miraculoase, iar de acum aceste terapii se găsesc şi la Brăila.

Crioterapia facială este cea mai revoluţionară metodă de menţinere naturală a tinereţii pielii şi singurul care reduce vârsta biologică a tenului. În doar 10 minute, aburii răcoroşi produşi de aparat stimulează productia de elastină şi colagen, reduce ridurile, micşorează porii, reduce cuperoza şi rozaceea. Este cel mai nou tratament de rejuvenare facială total neinvazivă, conceput special pentru a menţine tinereţea si fermitatea pielii, fără a apela la injectările cu Botox. Tratamentul se aplică pe faţă, gât, decolteu sau mâini.

Roll massage – singurul de pe piaţa din România , până în acest moment – este un tambur rotativ ce reduce celulita şi arde excesiv, prin masaj, grăsimea stocată. Este echipat cu o lampă de colagen care ajută la obţinerea unor rezultate mai bune. Acest tip de lampă foloseşte doza corectă de lumină pentru a întineri pielea, încălzeşte corpul şi maximizează caloriile arse.

Astfel, criosauna constă în expunerea organismului uman pentru foarte scurt timp (1 – 3 minute) la o temperatură cuprinsă între -120°C si -180°C, senzaţia percepută în timpul procedurii fiind suportabilă deoarece aerul este uscat. Temperatura pielii scade rapid la 0°C şi apoi, prin intensificarea circulaţiei periferice, ajunge la 35°C.

După ce ai ieşit din criosaună, sângele este pompat cu putere înapoi spre piele şi extremităţi. Este îmbunătăţită microcirculaţia şi alimentarea cu oxigen a celulelor şi sunt eliminate toxinele. Pe parcursul urmatorelor ore, organismul începe procesul de  reîncălzire prin care sunt arse pana la 1000-3000 kcal.  Prin toate aceste procese care se petrec în timpul şi după procedurile de aerocrioterapie organismul luptă singur, prin propriile sisteme, să elimine celulita şi să reducă depozitele de grăsime.  În plus, în momentul răcirii bruşte se activează şi sistemul nervos, care eliberează endorfine în tot organismul, astfel că şi starea ta psihica va fi foarte bună. 

“Procedura este una scurtă de maxim 3 minute şi se răceşte doar stratul superficial al pielii, în timp ce temperatura organelor interne rămâne neschimbată. Organismul reacţionează la temperatura scăzută şi transmite semnale puternice creierului, care stimulează toate funcţiile de autoreglare ale corpului, acţionând îndeosebi asupra părţilor ce nu funcţioneaza la întregul potenţial. Cosmetica este un alt capitol unde frigul intervine miraculos, se elimină celulita, se observă întinerirea generală a corpului şi prevenirea îmbătrânirii, la fel intervine benefic şi pe partea ginecologică, şi multe altele. Mai mult decât atât, prin şocul termic controlat, criosauna ajută la echilibrarea organismului, elimină stresul şi consecinţele sale, reduce celulita şi greutatea corporală, iar în paralel are loc şi regenerarea naturală a celulelor, stimularea sistemului imunitar, reglarea activităţii hormonale şi a metabolismului şi îmbunătăţirea funcţiilor sexuale” a explicat Luiza Burlacu, managerul centrului de Aerocrioterapie din Brăila.

Criosauna este benefică şi în cazul tratamentelor afecţiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor articulare reumatismale, reducerii durerii, îmbunătăţirii funcţionalităţii articulare, îmbunătăţirii stării generale de sănătate, tratamentului bolilor sistemului nervos la persoanele vârstnice şi recuperarii în sindroame dureroase cronice (neurologice şi reumatismale). Sauna cu frig este benefică deasemenea în tratamentul imunodeficienţelor şi unei sfere largi de boli severe, precum: bolile articulare inflamatorii, bolile articulare degenerative cu componenţă inflamatorie secundară, afecţiuni ale coloanei vertebrale, inflamatorii sau degenerative, colagenoze şi boli autoimune. S-a dovedit că o serie de 10 şedinţe reduce considerabil incidenţa infecţiilor respiratorii la copii, putând fi tratat şi astmul bronşic.

În cursul procedurii de aerocrioterapie, în criosaună, persoana intră purtând doar lenjerie intimă, mănuşi şi ciorapi groşi. Primul efect se poate observa după 5-10 minute de la terminarea procedurii şi constă în apariţia unei stări de bine (datorate eliberării de endorfine în sange) care durează cel puţin 6 ore. Majoritatea persoanelor care au efectuat proceduri au observat că au avut un somn profund din prima noapte după criosaună.

“Am simţit o revitalizare a pielii, o uşurare. Noaptea de după criosaună a fost una extrem de liniştitoare şi am dormit profund asa cum nu am mai facut-o de foarte mulţi ani. Când am hotărât să urmez această terapie eram puţin răcită, şi am constatat că după 3 şedinţe de 2 minute şi jumătate mi-a trecut. Fără nici un medicament” a declarat o clientă Centrului de Aerocrioterapie din Brăila. 

Medicii spun că această terapie nu are urmări negative ba mai mult, recomandă o astfel de terapie.

“Este o terapie foarte bună, se poate apela fără probleme iar rezultate sunt benefice. Această temperatură în mediul uscat nu atacă organele interne sub nici o formă, mai ales că expunerea este foarte mică. Totul este controlat. Cu efecte analgezice, antiinflamatorii, antireumatice, vasodilatatoare şi de relaxare musculară, criosauna îmbunătăţeşte rezultatele tratamentelor medicale şi reduce necesarul de medicamente” explică medical generalist Marian Baciu.

La Brăila, acest tip de terapie este disponibil din 1 Noiembrie 2015 iar preţurile variază între 50 de lei şi 200 de lei în funcţie de terapia aleasă. 

Vă mai recomandăm şi 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările