Un bătrân de 81 de ani a rămas fără economiile de-o viaţă după ce a primit în locuinţă un fals reprezentant al unui supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au demarat o anchetă după ce un octogenar a reclamat că i-au dispărut aproape 19.000 de lei din casă. Bătrânul susţine că a primit în locuinţă o tânără care pretindea că vrea să îi ofere produse din partea unui supermarket, dar care, de fapt, a profitat de neatenţia acestuia pentru a-i fura banii.

Câştigarea încrederii persoanelor vârstnice, prin prezentarea de produse la preţuri promoţionale, ori de cadouri din partea unor magazine sau autorităţi le asigură infractorilor accesul fără efort în locuinţele şi la economiile acestora. 

Cel mai recent exemplu este cel al unui brăilean în vârstă de 81 de ani care, pe 1 noiembrie, a sesizat poliţiştii din Brăila cu privire la faptul că a rămas fără economii, după ce a permis accesul în casă unei persoane necunoscute.

”Persoana păgubită le-a relatat poliţiştilor faptul că, în dimineaţa zilei de 31.10.2017, a primit în locuinţă o tânără care i-a prezentat o serie de produse pe care a pretins că intenţionează să i le ofere din partea unui supermarket cunoscut. Surpriza neplăcută a avut-o însă a doua zi dimineaţa, când a constatat că din casă îi lipseşte suma de 18.900 lei, aşa că a apelat la ajutorul poliţiştilor pentru identificarea autoarei furtului”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Oamenii legii precizează că supermarketurile şi hipermarketurile  au promoţii şi oferă cadouri doar în interiorul magazinelor. Popularizarea acestor promoţii se realizează prin intermediul cataloagelor disponibile în magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanţi, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu.

Recomandările poliţiştilor pentru persoanele de vârsta a treia:

-să nu permită accesul în casă sau în curte persoanelor necunoscute care pretind că doresc să le vândă produse la preţuri derizorii, să le ofere diferite bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană, mai ales atunci când sunt singuri acasă;

-să ţină uşa sau poarta încuiate, chiar dacă sunt acasă;

-să nu ţină în casă sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie păstrate în depozite bancare. Dacă, totuşi, aleg să le păstreze în locuinţă, să nu le mai depoziteze în şifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoţii;

-să evite depozitarea la vedere, în curte, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-au achiziţionat, întrucât acestea ar putea atrage atenţia hoţilor;

-să nu invite acasă persoane pe care abia le-au cunoscut şi care le spun poveşti impresionante de viaţă; aceste persoane pot profita de ocazie pentru a sustrage diferite bunuri şi s-ar putea folosi chiar de violenţă pentru a-şi atinge scopul.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite