Brăila

articolul anterior articolul urmator

Un cunoscut patron din Brăila îşi extinde afacerile în Germania. Investiţia se ridică la 1,5 milioane de euro

0
19 Sep 2019 11:11:02
Autor: Costel Crangan
Mircea Andreev şi sediul afacerii sale din Brăila FOTO Arhiva personală
Mircea Andreev şi sediul afacerii sale din Brăila FOTO Arhiva personală

Surpriza momentului în afacerile româneşti vine din partea lui Mircea Andreev, proprietarul APAN Brăila, care a reuşit să obţină un contract exclusiv cu concernul Honda pentru a se ocupa de vânzarea maşinilor lor (inclusiv cele electrice) în zona Frankfurt din Germania.

Grupul APAN, unul dintre cei mai mari dealeri auto la nivel naţional, care prin centrele din Brăila, Galaţi şi Iaşi comercializează mărci precum BMW, Renault, Dacia, Nissan, Honda, Fiat şi Jeep, a intrat pe piaţa auto din Germania, urmând ca luna viitoare să deschidă lângă Frankfurt un centru pentru marca Honda.

„Am semnat contractul cu Honda inclusiv pentru partea de comercializare a automobilelor electrice. În octombrie vom deschide noul showroom. Deja o parte din signalistică ne-a sosit deja. Noul centru va fi deschis în Bingen Am Rhein, oraş aflat la circa 50 km de Frankfurt“, a spus Mircea Andreev, directorul general şi acţionarul grupului APAN. 

Centrul este deja construit, iar per total investiţia se ridică la 1,5 milione de euro. Afacerea APAN a ajuns pe piaţa din Germania în urmă cu cinci ani, însă lpână acum a activat doar prin divizia de utilaje agricole.

Mircea Andreev s-a mândrit mereu cu prietenia care-l leagă de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei. De altfel, la inaugurarea extinderii expoziţiei auto de la Brăila, Mazăre a fost vedeta evenimentului şi a trecut, ca parte a spectacolului, cu maşina printr-o vitrină.

Omul de afaceri a moştenit afacerea de la tatăl său, Gheorghe Andreev, care a decedat în urmă cu câţiva ani lăsând fiului său o avere de circa 20 de milioane de euro, care între timp a mai crescut cu aproximativ 30%, potrivit estimărilor Forbes. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii