Brăila

articolul anterior articolul urmator

Vânătoare ilegală de raţe sălbatice organizată de doi brăileni. Poliţiştii i-au prins în flagrant

1
27 Jan 2020 19:01:29
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi, de 52 şi 73 de ani, sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept după ce au decis să vâneze raţe sălbatice, încălcând condiţiile din autorizaţia de vânătoare.

Pe 25 ianuarie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila au organizat o acţiune de control pe raza fondului cinegetic Brăila.

”Cu această ocazie, în jurul orei 7,50, poliţiştii i-au depistat în flagrant, pe raza localităţii Albina, pe doi bărbaţi, cu vârstele de 73 şi 52 de ani, ambii din Brăila, care vânaseră două animale sălbatice, din specia raţă. Cele două arme de vânătoare erau deţinute legal, însă brăilenii nu ar fi respectat condiţiile din autorizaţia de vânătoare”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Poliţiştii au luat măsura indisponibilizării armelor şi a 55 de cartuşe de vânătoare, păsările fiind predate către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila. Pe numele celor doi bărbaţi a fost deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
27.01.2020, 23:58:07

De ce nu prinde poliția în flagrant și furtul de lemn cu camionul.