Brăila

articolul anterior articolul urmator

Vandalii şi-au făcut mendrele într-un părculeţ pentru copii recent reabilitat de Primărie

0
18 Apr 2014 14:19:22
Autor: Florentin Coman
Părculeţul vandalizat
Părculeţul vandalizat

Un părculeţ de joacă pentru copii reabilitat recent de Primărie a fost vandalizat de brăilenii puşi pe stricat, care nu îşi pot reprima pornirile distructive nici măcar în perioada sărbătorilor pascale. Locul de joacă se află în cartierul Vidin, lângă blocul I2.

Unul dintre cele două tobogane a fost spart, câteva elemente decorative de pe scările de acces pe respectivele tobogane au fost rupte si aruncate pe jos, blaturile de lemn ale unui balansoar au fost rupte de asemeni. Ca să pună capac la toate aceste stricăciuni, cineva - probabil chiar vandalii - a aruncat o saltea ruptă exact în mijlocul părculeţului.

"Tot timpul se distruge câte ceva, au început cu gărduleţul metalic din jurul locului de joacă, iar acum au trecut la tobogane şi balansoare. Încet, încet o să dispară tot părculeţul. Unii concetăţeni nu ştiu altceva decât să strice, iar autorităţile nu le fac nimic. Sper ca Poliţia Locală să ia atitudine în acest caz. Peste câteva luni, noi o să avem un copil şi mi-e teamă că el n-o să mai prindă acest loc de joacă dacă nu luăm atitudine", ne-a spus Cătălin B, unul dintre locatarii blocului I2.

Conducerea Poliţiei Locale Brăila afirmă că nu mai poate face nimic în situaţia dată. "Dacă s-au produs deja distrugeri, cazul e de competenţa Poliţiei Naţionale. Noi putem acţiona doar dacă îi prindem în flagrant pe autori. În această situaţie aplicăm sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege şi îi predăm Poliţiei Naţionale pentru a fi cercetaţi. Din păcate, nu ne-a anunţat nimeni atunci când s-au făcut distrugeri în acel părculeţ. Este imposibil să nu fi văzut nimeni din blocurile din jur că cineva rupe toboganele şi balansoarele, chiar şi noapte fiind... Dar iată că nimeni nu a semnalat cazul la numărul de urgenţe 112", spune Georgică Tănase, şeful Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila.

Citiţi şi 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii