Brăila

articolul anterior articolul urmator

Verificări de amploare ale poliţiştilor rutieri în trafic. Sunt vizate autovehiculele pentru transportul de persoane şi mărfuri

0
14 Oct 2019 19:13:52
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Autovehiculele pentru transportul de persoane şi mărfuri vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri. Activităţile sunt desfăşurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 14–20 octombrie, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri şi de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

”În cele 7 zile, controalele poliţiştilor rutieri au în vedere respectarea, de către şoferii profesionişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătoryul de cuvânt al IPJ Brăila.

În ceea ce-i priveşte pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii