Brăila

articolul anterior articolul urmator

Victor Ponta a venit la Brăila pentru a vedea ce trebuie făcut pentru revigorarea sistemului de irigaţii din România

0
28 May 2013 20:48:40
Autor: Nicoleta Butnaru
Victor Ponta a văzut cea mai mare staţie de pompare a apei din Dunăre din România. FOTO: ADEVĂRUL
Victor Ponta a văzut cea mai mare staţie de pompare a apei din Dunăre din România. FOTO: ADEVĂRUL

La invitaţia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, Victor Ponta a văzut cea mai mare staţie de pompare a apei din Dunăre, IM Gheorghiu, de la Stăncuţa, din judeţul Brăila. Dacă ar fi funcţională, staţia ar duce la irigarea a peste 200.000 de hectare de teren agricol, tot judeţul Brăila, parte din Ialomiţa, dar şi din Buzău.

Staţia IM Gheorghiu de la Stăncuţa- Cuza Vodă de Brăila- veche de 40 de ani- nu mai funcţionează decât cu două nave din totalul de 10. Pentru reabilitarea sa ar fi nevoie de 6 milioane de euro. Staţia este cea mai mare nu numai din România, ci şi din Sud Estul Europei.

Victor Ponta a venit astăzi la staţie, iar Daniel Constantin i-a explicat ce ar însemna funcţionarea acestei staţii pentru România: "S-ar putea iriga peste 200.000 de hectare de teren agricol, iar avantajul este că aici avem tot sistemul de irigaţii intact, iar pentru reabilitarea acesteia nu trebuie decât garanţii guvernamentale, încercăm să găsim o formulă de parteneriat", a spus Daniel Constantin.
Staţia aparţine ANIF şi pe vremea lui Ceauşescu, pe când funcţiona la capacitate, susţinea agricultura din tot judeţul Brăila, plus o parte din Ialomiţa şi Buzău.

"Am venit să văd cu ochii mei care sunt primii paşi ce trebuie făcuţi pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din România. Acest obiectiv este unul strategic", a declarat Ponta.

Apoi, Victor POnta a vizitat substaţia-navă de la Lacu Rezi- Însurăţei, unde a văzut cum funcţionează efectiv sistemul de la scoaterea apei din Dunăre până la culturile agricole.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările