Brăila

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Psihoză în masă la Brăila după ce un vânzător de pepeni a fost filmat injectând o substanţă necunoscută în fructe. „Au înnebunit toţi, domnule!“

26
16 Aug 2019 10:16:56
Autor: Costel Crangan
Cum se injectau pepenii FOTO captura video
Cum se injectau pepenii FOTO captura video

Oamenii spun că se tem să mai cumpere pepeni nu pentru că ar fi neapărat deranjaţi că s-a injectat apă pentru a le mări greutatea, ci pentru că le este frică să nu se îmbolnăvească din cauza microbilor care ar fi putut ajunge în fructe. Comercianţii sunt supăraţi că, din cauza incidentului, le-au scăzut foarte mult vânzările.

Scandalul pepenilor injectaţi cu o substanţă neidentificată ia amploare la Brăila. După ce un negustor de pepeni a fost filmat zilele trecute injectându-şi marfa cu o seringă pe care o umplea cu un lichid incolor luat dintr-un bidon de 2 litri, brăilenii spun că le este frică să mai cumpere lubeniţe.

VIDEO cu incidentul AICI

„Au înnebunit toţi, domnule! Nu era de ajuns că puneau toate prostiile în salamuri, în sucuri, în dulciuri… Acuma bagă şi în pepeni! Nu mai cumpăr! Gata! Să se spele cu ei pe cap!”, ne-a spus brăileanul Aristide Novac, pe care l-am întâlnit, joi după-amiază, chiar în zona unde a fost filmat incidentul.

De aceeaşi părere au fost şi alţi brăileni chestionaţi de „Adevărul”, oamenii fiind convinşi că la mijloc nu este doar o înşelăciune la cântar, ci că momentul ar putea da idei unor psihopaţi.

„Cică băga apă. Dar dacă nu era apă? Dacă era vreo otravă? Cine ştie ce se poate întâmpla… Nu mai cumpăr pepeni decât de la ţăranii pe care îi cunosc. Mă duc cu maşina 20 de kilometri, dar măcar ştiu că nu mă otrăveşte vreun nebun”, ne-a spus Vasile Onică.

Cert este că negustorul de pepeni filmat şi-a luat deja taraba din zona Hipodrom. Potrivit primarului Marian Dragomir, el ar fi fost evacuat chiar de către  Administraţia Pieţelor şi Târgurilor Brăila, care i-a retras autorizaţia de comercializare.

Acum, omul este căutat de poliţişti, dar şi de medicii de la Serviciul Siguranţa Alimentelor de la DSVSA Brăila, pentru a se stabili ce introducea el în pepeni. Chiar dacă este vorba doar despre apă, el riscă două amenzi: una pentru înşelăciune, alta pentru falsificarea de produs.

Lucrurile s-ar putea complica însă dacă se va demonstra că substanţa injectată în harbuzi este altceva decât apă, caz în care brăileanul s-ar putea alege cu dosar penal.

În acelaşi timp, ceilalţi negustori de pepeni din Brăila sunt foarte supăraţi din cauza incidentului şi spun că vânzările le-au scăzut dramatic.

„Ne paşte falimentul. Până să se întâmple prostia asta vindeam 40-50 de pepeni pe zi. Acuma, de-abia mai dau 3-4. E jale! Pierdem bani, deşi noi avem marfă curată, crescută de noi, cu seminţe bune, fără chimicale”, ne-a spus un producător venit tocmai de la Movila Miresii.

Scandalul a izbucnit acum câteva zile, când un trecător a surprins un vânzător dintr-o piaţă din Brăila care injecta cun lichid pepenii pe care îi scosese la vânzare. Bărbatul a filmat scena şi a postat imaginile pe Facebook, unde au stârnit mii de reacţii şi de comentarii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Adrian Foangǎ
16.08.2019, 10:29:12

Toti aveti pepeni curati, leprelor, pana va prinde lumea cum ii injectati...

+13 (15 voturi)
OmTacut
16.08.2019, 10:34:04

Nici macar un pepene nu mai poti sa mananci in Romania fara sa te gandesti daca nu este otravit.

+12 (12 voturi)
Fane
16.08.2019, 10:44:35

Si nu a iesit PSD sa dea vina pe Soros? multinationalele alea :))

+10 (10 voturi)
imsi imsi
16.08.2019, 11:06:09

Fane Nu au iesit USR istii sa dea vina pe PSD ca tipul era var de al 5 lea cu bunicu lui Alecu care tunde oaia si berbecu.

-9 (11 voturi)
Napoca
16.08.2019, 10:49:06

Cel mai probabil e o substanta care previne alterarea fructului.

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (26)