Brăila

articolul anterior articolul urmator

Voluntarii brăileni dau piept cu situaţiile de urgenţă

0
11 Apr 2014 17:27:22
Autor: Florentin Coman
Voluntarii îşi fac tot mai mult simţită prezenţa  FOTO Flornetin Coman
Voluntarii îşi fac tot mai mult simţită prezenţa  FOTO Flornetin Coman

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Brăila încep să îşi facă tot mai bine treaba. În primele luni ale anului în curs, voluntarii brăileni au participat la 46 de intervenţii, dintre care 28 pentru limitarea şi lichidarea incendiilor şi 18 pentru îndepărtarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase - deszăpeziri şi inundaţii.

Voluntarii au acţionat independent la 24 de intervenţii, iar la restul a acordat sprijin serviciilor profesioniste din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea". La nivelul judeţului Brăila sunt înfiinţate 43 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, care activează sub coordonarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Toţi cetăţenii apţi din punct de vedere medical, care au aptitudini pentru lucru în echipă şi vor să se implice în viaţa comunităţii şi să dobândească competenţe noi se pot înscrie în serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. Calificarea voluntarilor pentru situaţii de urgenţă se poate realiza prin programele de formare profesională a adulţilor, organizate la Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă - Ciolpani, sau programele organizate de furnizori autorizaţi, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de Guvern nr. 129/200 republicată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii