Weekend de foc pentru pompierii brăileni. Au fost solicitaţi să intervină la stingerea a 10 incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Cauzele probabile ale incendiilor sunt jocul copiilor cu focul, fumatul în locuri neamenajate sau folosirea focului pentru arderea resturilor vegetale şi lăsarea acestuia nesupravegheat.

În perioada 23 – 26.01.2020, pompierii brăileni au fost solicitaţi să intervină pentru limitarea şi lichidarea a 10 incendii.

În perioada menţionată, echipajele ISU Brăila au intervenit pentru limitarea şi lichidarea a şapte incendii de vegetaţie uscată în municipiul Brăila şi în localităţile Bărăganu, Cazasu, Corbu Nou, Grădiştea, Urleasca şi Vădeni. A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă totală de aproximativ 22 hectare. Cauzele probabile care au dus la producerea incendiilor au fost jocul copiilor cu focul, fumatul în locuri neamenajate sau folosirea focului pentru arderea resturilor vegetale şi lăsarea acestuia nesupravegheat.

Pe 24 ianuarie, un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la un punct termic dezafectat situat pe Aleea Trandafirilor din municipiu. Au ars aproximativ 10  kilograme de gunoi. Pompierii au stabilit ulterior că persoane fără adăpost au incendiat gunoi menajer în interiorul punctului termic.

O zi mai târziu, două echipaje din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil al S.U.P.A.F.L.C. Brăila, situat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila. A ars podeaua din lemn pe o suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi şi s-a degradat soba din teracotă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sistemul de încălzire (soba cu acumulare de căldură) defect.

Tot pe 25 ianuarie, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu la o unitate de alimentaţie publică, situată pe str. Roşiorilor. Au ars patru ferestre termopan din PVC şi s-au degradat pereţii din celelalte încăperi ale locaţiei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit nesupravegheat sau supraîncălzit.

Pe 26 ianuarie, două echipaje din cadrul Gărzii de intervenţie Ianca au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Şuteşti. A ars aproape o tonă de gunoi. Proprietarul a dat foc la gunoi şi l-a lăsat nesupravegheat, au stabilit reprezentanţii ISU Brăila.

”În timpul sezonului rece se constată o intensificare a incendiilor produse la locuinţe, evenimente ce pot ameninţa viaţa şi sănătatea populaţiei, precum şi bunurile acesteia. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetăţenii trebuie să conştientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire şi a instalaţiilor electrice cu defecţiuni şi improvizaţii. Verificarea, repararea şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii. Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.  

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite