Brăila

articolul anterior articolul urmator

Zeci de brăileni amendaţi pentru nerespectarea interdicţiei privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23,00-05,00

0
17 Nov 2020 17:07:17
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Valoarea amenzilor depăşeşte 32.000 de lei. De asemenea, alte 4 persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei, luându-se şi măsura reintroducerii lor în carantină.

În perioada 13-16 noiembrie, poliţiştii brăileni împreună cu poliţişti locali, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila şi Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, au continuat verificările ce privesc prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

Astfel, au fost desfăşurate 82 de acţiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele şi târgurile din municipiu şi cele din judeţ, zonele aglomerate şi mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI şi cele care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

În intervalul orar 23,00 – 05,00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020. În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 261 de societăţi comerciale, au legitimat peste 5.678 de persoane şi au controlat peste 985 de vehicule, 518 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun.

În urma abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 475 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de peste 142.750 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, poliţiştii brăileni şi poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 78 de persoane, dintre care 9 şoferi şi 69 de  pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 14.500 de lei.

Totodată, 78 de persoane  care au ales să nu respecte interdicţiile privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00-05,00, au fost sancţionate contravenţional cu amendă, valoarea totală a acestora fiind de 32.750 lei.  De asemenea, alte 4 persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei, luându-se şi măsura reintroducerii lor în carantină.

”Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19. Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Zece localităţi din Argeş au interdicţie să redeschidă restaurantele şi cafenelele. Ce măsuri de relaxare a decis CJSU

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările