15 obiective turistice din Transilvania, incluse în cel mai mare circuit pentru biciclişti din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii vor străbate un traseu pe teritoriul a patru judeţe din inima ţării FOTO epicbikeride.ro
Bicicliştii vor străbate un traseu pe teritoriul a patru judeţe din inima ţării FOTO epicbikeride.ro

Transylvania Epic Bike Ride a pus la punct cel mai mare circuit turistic pentru biciclişti din România, care va avea o lungime de 325 de kilometri şi va străbate judeţele Braşov, Mureş, Sibiu şi Alba. Expediţia pe două roţi va avea loc în perioada 23 şi 26 iunie 2016 şi va include 15 obiective turistice.

„Transylvania Epic Bike Ride este un eveniment necompetitiv, astfel că participanţii nu doar pedalează, ci pot vizita peste 15 obiective turistice importante din Transilvania. Traseul măsoară 325 de kilometri cu diferenţă de nivel ce vor fi parcurşi în 4 zile, pe asfalt, pe drumuri forestiere sau pe poteci înguste de pădure (…) Surclasând destinaţii celebre precum Italia sau Germania, Transilvania pe bicicletă se află pe locul 1 în topul celor mai frumoase vacanţe de aventură, top realizat de ghidul de călătorii Lonely Planet. De asemenea, The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din România pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic pe care se regăsesc satele săseşti din Transilvania, dar şi oraşele Sighişoara şi Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor - Asociaţiei Trăiesc Sănătos şi Running Media.

Transylvania Epic Bike Ride va debuta în data de 23 iunie la Braşov, va trece prin Racoş, Rupea, Viscri, Sighişoara, Daneş, Mălâncrăv, Biertan, Mediaş, Cetatea de Baltă şi se va încheia la Sibiu, în data de 26 iunie.

„De multe ori ne programăm vacanţele în străinătate căutând experienţe noi şi lăsăm în urmă ceea ce ne este mai la îndemână. Prin acest tur ciclo-turistic vrem să le dăm ocazia tuturor românilor să viziteze Transilvania şi să aibă parte şi de o experienţă sportivă în acelaşi timp”, au arătat organizatorii.

Potrivit acestora, obiectivele turistice de pe traseu pot fi vizitate după bunul plac al fiecărei echipe, printre cele mai importante regăsindu-se lacul de smarald, coloanele de bazalt şi vulcanul stins de lângă Racoş, castelul Bethlen, cetatea Rupea atestată documentar din 1324 şi restaurată între 2010-2012, biserica fortificată din Viscri îndrăgită de însuşi prinţul Charles, satul Mesendorf şi biserica fortificată păstrată în forma ei medievală, rezervaţia de stejari de la Breite, unde cresc arbori de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, satul Mălâncrăv, unde se produce sucul bio într-o mică fabrică realizată cu ajutorul unei finanţări a Fundaţiei Mihai Emineascu. Tot în Mălâncrav, se poate vizita Biserica Fortificată şi Conacul Apafi. Lista continuă cu biserica fortificată din Biertan a cărei construcţie a început în anul 1490, oraşul Mediaş, Biserica fortificată din Bazna, Cetatea de Baltă şi oraşul Sibiu, fostă capitală europeană a culturii.

Organizatorii susţin că participanţii la eveniment vor pedala în grupuri organizate de 4-10 persoane, cu un lider ales de către organizatori dintre participanţi, fiecare grup va avea ritmul propriu, astfel încât să se bucure de traseu şi de obiectivele turistice.

„Evenimentul se adresează oricărui pasionat de ciclism de nivel mediu, indiferent de vârstă. Cel mai tânăr participant la ediţia din 2015 avea doar 11 ani. A venit însoţit de părinţi şi a luat parte la aventură pe bicicletă parcurgând toţi cei 325 de kilometri ai traseului. La finalul zilei, «cazarea» se face în săli de sport, pe saltea individuală, pusă la dispoziţie de organizatori. Este o experienţă inedită care adaugă sare şi piper turului. Locaţiile permit şi campare în cortul propriu cu acces la grupurile sanitare ale sălilor de sport”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Înscrierile sunt deschise pe www.epicbikeride.ro, iar din cele 150 de locuri mai sunt disponibile 50.

Organizatorii au precizat că în taxa de participare sunt incluse kit-ul turului (tricou tehnic de bicicletă, numere de bicicletă, medalie de participare, fotografii de concurs), punct de alimentare intermediar la jumătatea fiecărei zi, mic dejun în zilele 2, 3 şi 4, o salată pe zi, suport logistic (transport bagaje între locaţii), asistenţă tehnică pentru biciclete şi multe altele.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite