50.000 de lei pentru refacerea chiliei părintelui Arsenie Boca de la mănăstirea Sâmbăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a anunţat marţi că s-au alocat 50.000 de lei pentru refacerea chiliei părintelui Arsenie Boca de la mănăstirea brâncovenească de la Sâmbăta.

De asemenea, au fost prevăzuţi 20.000 de lei şi pentru refacerea pciturii exterioare şi interioare de la Biserica Sf. Nicolae din Şcheii Braşovului.

Consiliul Judeţean va aloca pentru bisericile din judeţul Braşov un milion de lei, în urma consultărilor cu reprezentanţii cultelor, mitropolitul Ardealului, dr. Laurenţiu Streza solicitând alocarea de fonuri la acele biserici sărace, care au ne voie de fonduri pentru lucrări de reparaţii.

Până la data limită de 5 martie 2016 au fost depuse din partea cultelor 102 cereri de finanţare pentru bisericile din judeţ.

„Menţionăm că au fost înregistrate cereri de la biserici aparţinând tuturor cultelor religioase recunoscute în România, prin care se solicită sprijin financiar pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi amenajări sau continuarea lucrărilor de construire (reparaţii acoperiş, finisaje interioare şi exterioare, amenajare cimitir, izolări termice, reparaţii la orgile bisericeşti, restaurarea picturii interioare şi exterioare, înlocuirea tâmplăriei, instalaţiilor electrice şi termice, refacere pardoseală, reparaţii la împrejmuiri, restaurare clopot, confecţionare mobilier bisericesc etc).”, a precizat Gabor.

Vor primi fonduri 85 de parohii ortodoxe – 880.000 de lei, 16 parohii catolice – 110.000 de lei şi una geco – catolică – 10.000 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite