Peste 7.000 de tineri vor să devină studenţi la „Transilvania”, fiind 4 candidaţi pe un loc. Cele mai căutate specializări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în anii trecuţi Dreptul din cadrul Universităţii Transilvania ţinea capul de afiş al înscrierilor, acum, situaţia s-a schimbat. Tinerii vor să devină medici, econimişti şi specialişti în calculatoare.

Cele mai multe dosare au fost depuse, în acest an, la Facultăţile de Ştiinţe şi Administrarea Afacerilor (985) şi Medicină (861). Au urmat apoi Facultăţile de Alimentaţie şi Turism (cu 569 dosare în total) şi Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (538). Şi la Drept au fost destule înscrieri, mai ales că la această facultate, din 150 de locuri, doar 46 sunt bugetate. Cu toate acestea s-au înscris 385 de candidaţi. Şi la Sociologie au fost 420 de înscrieri.

Dintre facultăţile tehnice, cele mai atractive au fost Ingineria Mecanică (446 de înscrişi) şi Design de Produs şi Mediu (444 de înscrişi). Sunt şi facultăţi care nu au prea avut căutare. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (SIM), precum şi cea de Ingineria Lemnului rămân, după prima sesiune de admitere, cu locuri libere bugetate. La aceste două specializări nu s-au înscrie nici măcar câte 100 de tineri.

Candidaţii trebuie să-şi depună, până în 25 iulie, actele de studii în original (sau confirmare în scris). Dacă nu o fac, îşi pierd locul. În data de 26 iulie vor fi afişate din nou listele admiterii.

Taxele la Universitatea Transilvania sunt în 2500 şi 5.000 de lei. Anul acesta sunt diaponibile 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi.Cea mai scumpă facultate rămâne tot Muzica, unde anul costă 5.500 de lei. Şi la specializarea Balneofizioterapie, tot din cadrul Facultăţii de Medicină, taxele sunt piperate, de la 3.500 de lei la 4200 de lei. La restul facultăţilor taxele sunt între 2.500 şi 3.500 de lei pe an.

Singurele facultăţi unde taxa rămâne neschimbată sunt Dreptul şi Sociologia. Studenţii vor plăti 2.500 de lei pe an. La Universitatea Transilvania sunt aproape 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi. Nu se ştie încă însă câte vor fi cu taxă şi câte vor fi bugetate.

Informaţii complete despre înscriere, număr de locuri pentru fiecare specializare, se pot obţine de la secretariatele facultăţilor, dar şi de pe site-ul universităţii: www.unibv.ro, la secţiunea Admitere, unde este publicat „Ghidul Admiterii”. 

Pe aceeaşi temă:

Încep înscrierile la Universitatea Transilvania

Admitere diferenţiată la facultăţile Universităţii Transilvania

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite