Şaguniştii vor să cucerească lumea informaticii la American Computer Science League. Colegiul are deja mai multe titluri în palmares

0
Publicat:
Ultima actualizare:

American Computer Science League este o competiţie de informatică la care participă elevi din toată lumea. De-a lungul timpului informaticienii de la Şaguna, Grigore Moisil şi Unirea au câştigat titluri. Triumful a fost total în 2014 când toate cele trei echipe braşovene au câştigat locul I la categoriile la care au participat.

La ediţia 2017 a concursului ACSL, patru elevi de la Colegiului Naţional "Andrei Şaguna" Braşov, alături de reprezentanţii a 225 de licee din Statele Unite, Canada, Europa şi Japonia au demonstrat în primele etape că pregătirea lor în domeniul programării calculatoarelor este excelentă. Fiecare rundă a acestui concurs constă din două părţi: o secţiune scrisă şi una de programare, cu accent pe munca în echipă.

În a doua jumătate a lunii mai va avea loc în Newbury Park, în California, confruntarea finală între cele mai bine plasate licee în etapa anterioară. Echipa de la Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" este formată din Alexandru Manuel Dragomir, Cosmin Manea, Paul Gavril Ciobanu şi Răzvan Roatis (elevi în clasele a XI-a şi a XII-a). Profesorul coordonator al echipei este doamna Gabriela Tutunea.

Elevii braşoveni de la Colegiile Naţionale "Andrei Şaguna" şi "Grigore Moisil" au obţinut de fiecare dată rezultate excepţionale şi medalii. Participarea tinerilor la astfel de competiţii şi programe are rolul de a le dezvolta abilităţile de lucru in echipă, de creativitate şi inovaţie. În anul 2014 echipele de Colegiul de Informatică Grigore Moisil, Colegiul Andrei Şaguna şi Colegiul Naţional Unirea au demonstrat lumii întregi că românii sunt cei mai buni la informatică.

Deplasarea liceenilor în SUA este susţinută financiar în acest an de Consiliul Local Braşov, precum şi de câteva companii private din Braşov, printre care şi dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Coresi Avantgarden.

American Computer Science League (ACSL) este cea mai mare competiţie de informatică din lume la care participă elevi din America, Europa şi Asia. Până să ajungă la finala din America, elevii dau patru teste preliminare, de teorie şi programare. În America ajuns primele 20 de echipe clasate după punctajul obţinut la testele preliminare. În runda finală din SUA competiţia durează trei ore. Fiecare membru al echipei primeşte 12 probleme de programere, dar şi un test de teorie. La final se adună punctajele fiecărui membru al echipei. Premiile sunt simbolice şi constau în plachete, dar pretigiului titlului cel mai este multe mai important.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite