Braşov

articolul anterior articolul urmator

Şcoala a început cu o veste bună pentru una din cele mai apreciate şcoli din Braşov. Ce le-a promis primarul Coliban profesorilor şi părinţilor FOTO

1
13 Sep 2021 13:32:27
Autor: Ioan Buciumar
Deschiderea de an şcolar la Braşov FOTO Ioan Buciumar
Deschiderea de an şcolar la Braşov FOTO Ioan Buciumar

Primarul Allen Coliban a participat la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială 30, din cartierul Tractorul. Edilul a promis că aici se va construi un corp de clădire nou, cu 10 săli de clasă

Vacanţa mare a luat sfârşit, iar elevii şi preşcolarii s-au întors la sălile de clasă. Pandemia nu ne-a părăsit încă, dar regulile instituite în ultimul an şi jumătate au permis organizarea de festivităţi în curtea şcolii. Primarul Allen Coliban a ales Şcoala Gimnazială 30, din cartierul Tractorul, pentru prima deschidere oficială de an şcolar de când ocupă funcţia de edil şef al Braşovului. 
 
„Am vrut să vin într-un dintre cele mai mari şcoli din Braşov şi într-o şcoală în care vrem să facem investiţii în perioada următoare, pentru că aici vrem să facem extinderea cu un nou corp de clădire cu 10 clase. Am vrut să dau această veste şi să-mi iau acest angajament în faţa copiilor, în faţa părinţilor şi în faţa cadrelor didactice, iar pe de altă parte este o unitate de învăţământ care este un exemplu pentru felul în care se prezintă în această primă zi de şcoală”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban.
 
Plină de emoţii a fost această primă zi şi pentru directorul şcolii, Pompilia Tişulescu.
 
„Ziua de astăzi are o semnificaţie deosebită pentru fiecare dintre noi. Este ziua în care se deschid larg porţile tuturor şcolilor. Doresc să le urez succes tuturor şi, mai ales, celor care ne-au trecut pragul pentru prima dată - elevilor claselor pregătitoare – cărora le-am simţit emoţia, pentru că au păşit într-un mediu cu totul nou”, le-a urat directoarea şcolii dascălilor şi copiilor. 
 
Directorul şcolii a dat asigurări că unitatea de învăţământ este pregătită să-i primească pe copii în condiţii de maximă siguranţă. După vacanţă, cei mici s-au bucurat să se întâlnească din nou cu colegii şi să îşi revadă şcoala. 
 
„Prima zi de şcoală mi se pare foarte frumoasă. Nu-mi pare chiar rău că s-a terminat vacanţa, că-mi place mult să învăţ”, a spus o fetiţă. „Mi se pare foarte frumos. Îmi văd iar colegii şi sunt bucuros, dar îmi pare rău că s-a terminat vacanţa”, a zis un băieţel. „E frumos că îmi văd colegii şi pe doamna învăţătoare”, a spus un alt băieţel.
 
Peste 85.000 de elevi, preşcolari şi pre-preşcolari au început astăzi un nou an şcolar în judeţul Braşov, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Închiderea unor străzi din Centrul Braşovului a generat haos şi poluare în prima zi. Ce s-a întâmplat apoi
 
România, prima ţară din Europa care va număra urşii pe baza probelor ADN. Anunţul, făcut de ministrul Mediului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
14.09.2021, 08:27:39

Cat de prosti pot fi oamenii... sa vina mincinosul asta ca sa-i duca cu zaharelul despre cum sa fie bine, in timp ce el isi parcase masina pe trecerea de pietoni. Aceleasi metehne psdiste. Va meritati soarta, brasoveni prosti.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările