A început sezonul căpuşelor. 40 de persoane muşcate ajung zilnic la urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi aproximativ 40 de persoane ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov cu muşcături de căpuşe. Până acum nu s-au înregistrat cazuri grave.

Oamenii care sunt muşcaţi de căpuşe merg direct la Urgenţă. Medicii de aici spun că este bine că vin la medic, dar că ar putea merge şi la medicul de familie.  „În majoriatea cazurilor, înţepătura era în stadiu incipient. În astfel de situaţii, când nu apar semne de complicaţii, gen leziuni sau roşeaţă pe piele, căpuşele se pot extrage şi de către «victimă». Nu este neapărat nevoie să vină la Urgenţe. De asemenea, pe site-ul SCJU am pus şi informaţiile necesare în vederea extragerii unei căpuşe. Cei care au fost muşcaţi se pot prezenta şi la medicul de familie sau la centrele de permanenţă ale acestora din oraş, iar tratamentul cu antibiotic este necesar doar în cazul în care apar semne de inflamaţie“, a precizat Corina Aţef, medic la UPU Braşov, citat de bzb.ro

În cazul în care mergeţi la pădure trebuie să purtaţi haine deschise la culoare, să nu vă aşezaţi pe iarbă, iar când ajungaţi acasă să verificaţi dacă nu cumva aţi fost muşcaţi de căpuşe.

Medicii le recomandă cu fermitate braşovenilor care au fost înţepaţi de căpuşe să îşi facă şi analizele medicale după ce căpuşa a fost scoasă. Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos.

Primul semn al infecţiei este de obicei o urticarie circulară care apare în 1-2 săptămâni de la înţepătură, dar poate apărea şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei. Boala Lyme nu se transmite de la o persoană la alta, dar poate fi fatală dacă nu este tratată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite