Acuzaţii extrem de grave aduse de un reputat medic braşovean, în legătură cu testele RT-PCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Dan Grigorescu acuză interese în jurul testelor RT-PCR
Medicul Dan Grigorescu acuză interese în jurul testelor RT-PCR

Medicul braşovean Dan Grigorescu a postat pe Facebook un comentariu în care spune că un spital din ţară acceptă teste rapide de la angajaţi şi de la bolnavii care vin ca urgenţe, însă nu şi de la pacienţii care se programează.

Medicul braşovean Dan Grigorescu, Şef secţie chirurgie plastică şi reconstructivă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cunoscut nu numai pentru profesionalismul său, dar şi pentru implicarea civică în mai toate problemele de interes ale Braşovului, în domeniul în care este specialist, a postat pe pagina de Facebook un mesaj care dă de gândit. 

„Că tot vorbeam de fracturi logice. Mi s-a plâns, azi, o cunoştinţă de undeva din ţară că, într-un minunat spital clinic de urgenţă românesc, şefii lui au decis de ceva vreme (nu puţină!) că pacienţii a căror internare se poate programa trebuie să prezinte la internare un test Covid negativ. Şi nu orice fel de test, ci obligatoriu RT-PCR-ul! 

În mod ferm, s-a hotărât că nu vor fi admise sub nicio formă testele rapide tip antigen, pe motiv că sunt caracterizate de o marjă de eroare mai mare decât cele de mai sus.

N-ai RT-PCR, dar ai fost testat negativ prin varianta rapidă? Nu intri în spital „nici mort”! Chiar dacă însuşi medicul tău de familie te-a îndrumat în acest sens... 

În acelaşi timp, însă, soopriză (vorba lui Celentano din Las Fierbinţi), pacienţii internaţi ca urgenţe în acelaşi minunat spital sunt testaţi cu varianta rapidă. Fără nicio problemă că riscul dat de marja de eroare ar fi de neacceptat pentru ceilalţi bolnavi internaţi sau pentru personalul medical!

O altă soopriză, însă, ne oferă actul normativ care vrea să impună vaccinarea întregului personal medical din ţară, în care este stipulat explicit faptul că, dacă nu acceptă să se vaccineze, angajaţii din sănătate se pot testa şi cu (din nou, soopriză!) testul rapid, cel care pune în evidenţă antigenul viral. 

Deci pentru personalul medical acest test este considerat valabil, în timp ce pentru pacienţi, nu! Oare de ce? Oare pentru că testul rapid costă doar 11-15 lei (dacă îl achiziţionezi şi ţi-l faci singur) sau în jur de 70 de lei (efectuat în laboratoarele private), în timp ce RT-PCR-ul costă între 250 - 350 lei (sau chiar dublu în caz de „urgenţă” a efectuării) la laboratoarele private?

Adică diferenţa dintre 50-70 euro (RT-PCR) şi 3-14 euro (test antigen rapid) este explicabilă şi justificată? De-asta vorbeam despre fracturile logice exprimate public din cauza cărora credibilitatea decidenţilor e făcută praf şi pulbere...

Şi asta e doar una dintre ele...

P.S.: Sau n-o fi din greşeală, ci din vreun interes mititel. Zic asta pentru că RT-PCR-ul turcesc din Antalya medicală privată e doar 17 euro. Cu factură şi chitanţă!”, a scris medicul, pe pagina sa de Facebook. 

Au mai existat voci în România care acuzau că preţurile testelor sunt umflate artificial şi costă mult mai mult decât în alte ţări. De această dată, însă, cel care spune acest lucru este un reputat medic, al cărui cuvânt are o greutate foarte mare, mai ales că este şi profesor pentru viitorii doctori, formaţi la Facultatea de Medicină de la Braşov. 

Vă mai recomandăm:

Tânăr ajuns în scaunul cu rotile: „Să nu renunţaţi niciodată! Reconstruiţi-vă, bazându-vă pe calităţile voastre“

Tânăr ajuns în scaunul cu rotile: „Să nu renunţaţi niciodată! Reconstruiţi-vă, bazându-vă pe calităţile voastre“

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite