Braşov

articolul anterior articolul urmator

Adjunctul IŞJ Braşov: „Ateismul fără Dumnezeu nu are cum să existe. De-asta se ţin slujbele la începutul anului şcolar“

40
9 Sep 2019 18:23:07
Autor: Cezar Pădurariu
Ion Negrilă FOTO brasovmetropolitan.ro
Ion Negrilă FOTO brasovmetropolitan.ro

Adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov a vorbit, la ceremonia de începere a noului an şcolar organizată la un liceu din Făgăraş, despre motivele pentru care consideră că slujbele religioase sunt justificate în şcoli.

Ion Negrilă, inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Braşov, a oferit o explicaţie originală pentru prezenţa preoţilor la festivităţile de deschidere a anului şcolar din unele unităţi de învăţământ.

”Am fost întrebat zilele trecute de ce să se ţină slujba în timpul ceremoniilor de începere a anului şcolar şi destul de agresiv de anumite persoane. Eu vreau să vă spun un lucru, că ateismul fără Dumnezeu nu are cum să existe. Aşa că de-asta se ţin slujbele la începutul anului şcolar şi nu numai atunci”, a declarat Negrilă luni, 9 septembrie, la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional Radu Negru, din Făgăraş, fiind citat de publicaţia Bună Ziua Făgăraş.

Informaţia a fost furnizată de portalul educatieprivata.ro, care explică şi contextul în care a fost făcută declaraţia oficialului din învăţământul braşovean.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

40 Comentarii

Q Q
9.09.2019, 18:28:46

Suntem un stat laic! Religia se face acasa si la biserica!

+11 (19 voturi)
Cosmin Maricari
9.09.2019, 18:33:11

Stimabilul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov ar trebui să caute să înțelegă ce-i un non-sequitur și de ce nu există nicio legătură între ateismul care nu există fără Dumnezeu și slujbele la începutul de an școlar.

+10 (12 voturi)
Andrei Adrian
9.09.2019, 19:05:54

E pus acolo pentru obedienta politica, sa zicem mersi ca nu-i analfabet.

+6 (8 voturi)
Nirolf
9.09.2019, 19:34:00

@Andrei Adrian "Eu vreau sa va spun un lucru , ca ateismul fara Dumnezeu , nu are cum sa existe" . Vrei sa spui ca dupa aceasta ilogica fraza , individul este alfabetizat ?

+5 (11 voturi)
Saas Abi
9.09.2019, 18:54:22

cat de prost poate fi? statule laic! vrea slujba cu popime sa isi faca biserica scoala ca are voie si acolo nu au decat sa o tina intr-o slujba continua..adica vezi doamne popii fac de al dracului asa de ciuda slujbele alea sau cum? sa se oftice ateii din scoli sau sistemul scolar care ar trebui sa fie laic?

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (40)