Braşov

articolul anterior articolul urmator

Adult şi trei copii, recuperaţi de salvamontişti de pe Tâmpa, unde au rămas blocaţi. Toţi erau în haine de oraş, fără echipamentul necesar

0
14 Sep 2021 21:06:04
Autor: News.ro
Salvamoştii reamintesc turiştilor necesitatea purtării unui echipament adecvat Foto: News
Salvamoştii reamintesc turiştilor necesitatea purtării unui echipament adecvat Foto: News

Un bărbat şi trei copii au fost recuperaţi de salvamontişti, marţi, de pe Tâmpa unde au rămas blocaţi. Toţi erau în haine de oraş, fără echipamentul necesar, şi au încercat să taie serpentinele.

”Pare greu de crezut, dar se întâmplă! Grup de 4 persoane rămas blocat pe Tâmpa după ce a încercat să scurteze traseul, tăind serpentinele. Cei 3 copii şi un adult, echipaţi inadecvat pentru o plimbare montană, cu încălţări şi haine de oraş, au fost recuperaţi de către salvamontişti şi duşi în siguranţă la baza muntelui”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Braşov. 

Aceştia reamintesc turiştilor necesitatea purtării unui echipament adecvat, chiar dacă este vorba despre plimbări sau drumeţii scurte, cum este cazul celor de pe Tâmpa. 

”Totodată, tăierea serpentinelor poate duce foarte uşor la pierderea traseului, existând riscul de a rămâne blocaţi în zone izolate şi foarte înclinate. În plus, vorbind despre secţiuni neamenajate, cum este cazul scurtăturilor, creşte riscul de accidentare şi mai mult decât atât, de accidentare a altor persoane aflate în aval, prin dislocarea de pietre. În acelaşi timp, scurtând traseul, poteca se deteriorează, iar riscul întâlnirii animalelor sălbatice este unul mare”, au mai transmis salvamontiştii. 

Aceştia recomandă turiştilor să verifice orarul de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu, pentru a se putea folosi de ele în caz de nevoie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările