Ajutor de nepreţuit pentru vârstnicii care vor să rămână în locuinţa lor, chiar dacă nu se descurcă singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea Senior 24 Braşov FOTO Ioan Buciumar
Inaugurarea Senior 24 Braşov FOTO Ioan Buciumar

Vârstnicii care nu doresc să meargă la azil, chiar dacă locuiesc singuri şi nu se descurcă cu toate treburile zilnice, au un ajutor de nădejde: Senior 24, o întreprindere socială care îi însoţeşte tot timpul

Senior 24 Braşov este o întreprindere socială prin care niciun vârstnic nu ar mai trebui să se simtă singur sau neajutorat. 

Cu ajutorul unui dispozitiv care are un buton de panică, orice persoană vârstnică poate primi ajutorul de care are nevoie, atât medical, cât şi atunci când este vorba despre făcut curăţenie sau cumpărături, plătit facturi, reparaţii casnice sau alte activităţi pe care vârstnicul nu le poate face de unul singur. 

Sistemul a fost pus la punct de soţii Sandor Mihaly Römer – fost director adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov - şi Petruţa Römer.

„Întreprinderea noastră socială vine cu un model nou de îngrijire la domiciliu. Avem parte de monitorizare, care se face prin intermediul unui dispozitiv prevăzut cu buton de urgenţă, dar avem şi servicii complementare, astfel încât, prin serviciile pe care le punem la dispoziţia persoanelor în vârstă, acestea să se simtă bine în confortul lor, în propria locuinţă. Facem programare la medicul de familie sau specialist, îi însoţim la medicul specialist, mergem cu persoana în vârstă la analize şi investigaţii, ne ocupăm de recuperarea medicamentelor”, a precizat Petruţa Römer, fondator Senior 24 Braşov.

Sistemul este extrem de uşor de folosit de către vârstnici. Chiar şi dacă aceştia ar suferi un accident sau ar leşina, alarma se declanşează automat. 

„Acest dispozitiv are un buton de panică. Odată apăsat, butonul declanşează o alarmă în platforma noastră sau pe telefonul smart al aparţinătorului care poate descărca aplicaţia din magazinele specifice. În momentul declanşării alarmei, noi putem ideintifica locul în care se află persoana în vârstă, putem intra în comunicare de voce cu aceasta, aflăm dacă a fost o situaţie de panică reală sau dacă s-a declanşat accidental, după care intrăm în legătură directă cu serviciile de urgenţă 112, în apel conferinţă şi o echipă a noastră pleacă spre adresa respectivă”, a explicat Sandor Mihaly Römer, fondator Senior 24 Braşov.

Fondatorii Senior 24 spun că serviciul trebuie să vină în sprijinul cât mai multor persoane vârstnice, astfel că, la fiecare 9 abonamente, oferă un altul, gratis, pentru un vârstnic care îşi doreşte să fie beneficiar, dar nu îşi permite. 

 

Vă mai recomandăm:

Psiholog: „Lipsa comunicării non-verbale poate duce la depresie”. Cum îi afectează pandemia pe copii  

Explicaţiile halucinante ale unui şofer oprit de Poliţie pentru că rula cu 123 de kilometri la oră prin oraş

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite