Braşov

articolul anterior articolul urmator

Alergare la înălţime la Bunloc. Vertical Race se anunţă o competiţie spectaculoasă. Amatorii de mişcare se mai pot înscrie la competiţie

0
3 Nov 2016 08:58:32
Autor: Simona Suciu
Competiţia va fi în zona Bunloc. FOTOArhivă.
Competiţia va fi în zona Bunloc. FOTOArhivă.

Vertical Race este o probă nou apărută în peisajul alergărilor montane şi constă într-o cursă scurtă de urcare, de până în 5 km, dar cu diferenţă mare de nivel, ceea ce o face extrem de dificilă şi de atractivă. Câştigă, evident, cel care parcurge distanţa în cel mai scurt timp.

Bunloc Vertical Race se va desfăşura pe dealul Bunloc din Săcele, are 3,5 km lungime şi o diferenţă de nivel de 500m. Cursa va avea loc sâmbătă 5 noiembrie, de la ora 11.00. Plecarea va fi de la Telescaunul Bunloc, iar sosirea pe vârful Bunloc. Cursa este organizată de Silviu Bălan, unul din cei mai cunoscuţi alergători montani din România, membru al lotului naţional de alergare montană, originar din Săcele.  Până acum s-au înscris în cursă 160 de persoane.

Printre cei care deja s-au încris la competiţie sunt nume importante ale alergării montane din România:  Gyorgy Szabolcs- membru al clubului din Italia Valetudo, cu numeroase competiţii câştigate în afară, Andrei Bălăşan - membru al echipei Salomon Romania , Viorel Palici - cel mai titrat alergător al anului, Andrei Preda - membru al echipei ”Vertical Sport”, Ingrid Mutter - câştigătoare a două curse internaţionale anul acesta, Gianina Tănase - câştigătoare a mai multor curse montane din România printre care şi Buşteni Vertical Race 2015 şi Adriana Pleoşniţă - câştigătoare a Circuitului Carpaţilor 2015.

Înscrierile se mai pot face doar în ziua cursei, între orele 9.00 - 10.30, la locul de start. Vor exista patru categorii: masculin sub 35 de ani şi peste 35 de ani şi feminim sub 35 de ani şi peste 35 de ani. Cursa va începe la ora 11.00, iar startul va fi individual la 30 de secunde. Festivitatea de premiere va avea la cabana Sava din Bunloc la 15.00.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Participanţii la cursă şi voluntarii vor participa la o tombolă specială, premiul fiind o cameră GO PRO. Cei patru câştigători ai cursei vor avea şi un premiu mai special: un zbor cu parapanta din Bunloc.   Organizatorii au pregătit şi o cursă a copiilor, care se va desfăşura de la ruinele fostei cabane Bolnoc până la cabana Sava. Cursa va începe la ora 14.00, iar premiile constau în cărţi, sucuri naturale şi fructe. Premierile se vor face la cabana Sava.

Telescaunul Bunloc va funcţiona sâmbătă de la ora 9.00 până la ora 16.00, preţul unei urcări fiind de 15 lei.  Bunloc este o zonă turistică pentru săceleni şi braşoveni cunoscută din cele mai vechi timpuri. Până în anii 90, când zăpadă era din belşug aici exista o tradiţie foarte puternică în schiul alpin. În ultimii ani zona a devenit foarte populară pentru amatorii de parapantă, mountain bike, schi de tură, dar şi pentru pasionaţii de alergare montană.

Programul Competiţiei:

 9.00-10.30 Validări înscrieri online, înscrieri la faţa locului
10.30-11.00 Şedinţa tehnică
11.00-12.30 Start individual la 30 de secunde conform listei oficiale
11.30-13.30 Finish
12.00-15.00 Relaxare şi încurajarea celor care încă concureză la Cabana Sava
13.00-13.45 Înscrieri pentru cursa copiilor, la Cabana Sava
14.00-14.30 Cursa copiilor
15.00 Premiere.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii