Braşov

articolul anterior articolul urmator

Amenzi uriaşe la Braşov pentru cei care aruncă gunoaiele în locuri nepermise. Cât trebuie să plătească un localnic

0
27 Sep 2021 16:34:52
Autor: Ioan Buciumar
Amenzi uriaşe pentru cei care aruncă gunoiul în locuri nepermise la Braşov FOTO Primăria Braşov
Amenzi uriaşe pentru cei care aruncă gunoiul în locuri nepermise la Braşov FOTO Primăria Braşov

Un braşovean care a aruncat gunoiul într-un loc nepermis trebuie să plătească pentru aceasta 3.000 de lei. De asemenea, bărbatul a fost obligat să igienizeze zona.

Braşovenii care aruncă gunoiul în locuri care nu sunt amenajate riscă amenzi uriaşe. În ultimele luni, poliţiştii locali au acordat o atenţie sporită depistării gropilor de gunoi ad-hoc şi le-au aplicat sancţiuni usturătoare celor care au aruncat deşeurile în locuri nepermise. 
 
Un depozit ilegal de deşeuri a apărut lângă cimitirul Schimbarea la Faţă, din zona Micşunica. Poliţiştii locali din cadrul Biroului Activitate Comercialǎ şi Protecţia Mediului au găsit aici obiecte de mobilier, diverse recipiente în care fuseserǎ îmbuteliate bǎuturi alcoolice, saci cu bonuri de la pariuri sportive, deşeuri lemnoase, mashuri publicitare, deşeuri menajere şi altele. 
 
„Au fost efectuate demersuri în vederea identificǎrii provenienţei acestor deşeuri. Dupǎ  verificări a fost găsitǎ sursa acestor deşeuri, mai precis un imobil situat pe str. Zizinului din Municipiul Braşov, în care proprietarul a efectuat o igienizare, toate deşeurile rezultate din aceastǎ activitate au fost aruncate pe câmp în zona mai sus menţionatǎ, în data de 16 septembrie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
 
Nu a durat foarte mult până când autorul faptei a fost descoperit de către poliţiştii locali. Persoana care a aruncat deşeurile a primit o sancţiune pe măsură. 
 
„Persoana responsabilǎ a fost sancţionatǎ contravenţional conform OUG nr.195/2005 privind protecţia mediului, cu completǎrile şi modificǎrile ulterioare, cu amendǎ în cuantum de 3.000 lei şi s-a dispus ca măsurǎ complementarǎ salubrizarea zonei. Vineri, 24 septembrie 2021, contravenientul a ridicat din zona respectivǎ, toate deşeurile aruncate”, a mai precizat reprezentantul municipalităţii. 
 
În cazul celor care depozitează deşeuri în locuri nepermise, potrivit OUG 195/2005 privind protecţia mediului, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3.000 lei şi 6.000 lei, iar pentru cele juridice între 25.000 lei şi 50.000 lei. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Motivul înghesuielii de nedescris în hala celei mai importante pieţe a Braşovului
 
Biblia, expusă la Braşov în toate formele ei. Cum se poate citi Cartea Cărţilor cu cele mai mici dimensiuni FOTO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările