Braşov

articolul anterior articolul urmator

Angajaţii din Primăria Braşov, evacuaţi de urgenţă. Ce au pus la cale primarul Allen Coliban şi ISU Braşov

1
26 Oct 2021 17:50:28
Autor: Ioan Buciumar
Exerciţiu de alarmă la incendiu la Primăria Braşov, FOTO Ioan Buciumar
Exerciţiu de alarmă la incendiu la Primăria Braşov, FOTO Ioan Buciumar

Primarul Allen Coliban şi ISU Braşov au pus la punct un exerciţiu în caz de incendiu despre care angajaţii nu au fost informaţi. Aceştia s-au descurcat destul de bine, chiar dacă au fost luaţi prin surprindere.

Un exerciţiu ISU care s-a desfăşurat mrţi, 26 octombrie 2021, la Primăria Braşov i-a luat prin surprindere pe angajaţi. Dacă, până acum, exerciţiile erau anunţate, iar angajaţii ştiau din timp ce au de făcut, de această dată ei au fost luaţi prin surprindere. 
 
„Cel mai bun exerciţiu este cel făcut pe nepusă masă - să spun aşa - astfel încât să vedem exact, într-o situaţie reală, la ce putem să ne aşteptăm. La o primă evaluare, operaţiunea a decurs binişor. Întotdeauna identificăm probleme pe care ulterior le remediem. 
 
Nu putem să ne aşteptăm niciodată ca totul să meargă şnur, exact cum scrie în carte, însă de aceea facem aceste exerciţii, să identificăm punctele slabe astfel încât pe viitor să le îmbunătăţim”, a declarat colonelul Lucian Marciu, inspectorul şef al ISU Braşov.
 
Primarul Allen Coliban spune că de exerciţiu ştiau doar el şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. 
 
„Este un scenariu complex de evacuare, un exerciţiu util şi normal pentru orice instituţie publică. A fost palnificat cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Angajaţii nu au ştiut, dar exerciţiul a dat dovada unei bune cunoaşteri a procedurilor şi a locurilor de întâlnire”, a precizat primarul Braşovului, Allen Coliban.
 
Exerciţiul a durat aproximativ o oră, de la primul sunet al alarmei şi până la plecarea echipajelor de intervenţie. Au fost mobilizate patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, inclusiv o autospecială cu scară, precum, trei autospeciale SMURD şi autospeciala SVSU.
 
Vă mai recomandăm:
 
A fost închis restaurantul din Braşov care sfida restricţiile şi-i primea şi pe clienţii nevaccinaţi
 
Sânge de poliţist braşovean pentru semenii bolnavi care au nevoie de transfuzii
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
27.10.2021, 01:48:43

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările